3 φωτογραφίες »

Ράλι Τουρκίας: Loeb ημίχρονο, Νεβίλ τελικό

2.889 Επισκέψεις στο άρθρο (19/9/2020)

Ο Sebastian Loeb έγινε η γηραιότερος πρωτοπόρος σε Ράλι στο 1ο σκέλος του αγώνα, ωστόσο σήμερα η ζυγαριά έγειρε προς τον teammate του Thiery Neuville. Ατυχος ο Ott Tanak, μαχητικοί οι Sebastian Ogier και Elfyn Evans.

Ο «βετεράνος» των ειδικών διαδρομών, Sebastian Loeb (Hyundai i20 Coupe WRC), στα 46 του χρόνια κατάφερε να ηγείται της προσωρινής κατάταξης στο χθεσινό πρώτο σκέλος του Ράλι Τουρκίας, αξιοποιώντας τη μεγάλη εμπειρία του στις απαιτητικές διαδρομές της γείτονος χώρας. Παρόλα αυτά, σήμερα, ήταν η μέρα του Thiery Neuville (Hyundai i20 Coupe WRC) να λάμψει, καθώς πήρε τρεις από τις έξι ε.δ. και βρέθηκε στην πρώτη θέση μετά το 2ο σκέλος του αγώνα.

Πίσω του, οι δύο Sebastian του παγκοσμίου πρωταθλήματος χωρίς ούτε ένα κλάσμα του δλ. διαφορά. Στη δεύτερη θέση πάνε χέρι-χέρι o Loeb, ο οποίος οδήγησε καταπληκτικά και κέρδισε την 8η ε.δ.. και o Ogier (Toyota Yaris WRC). Ο παγκόσμιος πρωταθλητής Ott Tanak (Hyundai i20 Coupe WRC) είναι ο μεγάλος άτυχος του Ράλι Τουρκίας καθώς χθες ολοκλήρωσε την προσπάθειά του στην έβδομη θέση, αλλά με τις διαφορές να είναι πολύ μικρές και εύκολα αναστρέψιμες. Ωστόσο, σήμερα, αναγκάστηκε να εγκαταλείψει στην 3η ε.δ., και 1η της ημέρας, λόγω προβλήματος στο σύστημα διεύθυνσης και πλέον είναι εκτός 20άδας, πίσω από τα αγωνιστικά της κατηγορίας WRC3.

Η πρώτη πεντάδα ολοκληρώνεται με τους Elfyn Evans (Ford Fiesta WRC) και Kalle Rovanpera (Toyota Yaris WRC), αν και οι διαφορές έιναι σχετικά μικρές, οπότε δεν αποκλείεται να αλλάξει τελείως το σκηνικό ανάλογα με τις εξελίξεις. Ο πρωτοπόρος Neuville έχει προβάδισμα 33,2 δλ. από τους δύο Sebastian, οπότε ένα στραβοπάτημα μπορεί να φέρει τα πάνω-κάτω στο κυνήγι της δεύτερης θέσης ή ακόμα και της πρωτοπορίας.

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το αυριανό, τελευταίο σκέλος του Ράλι Τουρκίας, που θα ξεκινήσει στις 7:30 το πρωί και θα ολοκληρωθεί περίπου στις 14:30. Μέχρι τότε, δείτε την κατάταξη όπως αυτή διαμορφώθηκε μετά από 8 ειδικές διαδρομές.

 

Toyota
test center