3 φωτογραφίες »

Το Peugeot ΗR1 concept ίσως προλογίζει το μίνι SUV που ετοιμάζει η φίρμα.

Στα σκαριά νέο μικρό Crossover από την Peugeot;

5.538 Επισκέψεις στο άρθρο (19/9/2020)

H Peugeot φαίνεται πως έχει αποφασίσει να αντικαταστήσει το 108 με ένα κόμπακτ διαστάσεων crossover με υψηλά επίπεδα πρακτικότητας.


Mε την κατηγορία των μίνι αυτοκινήτων να χάνει σταδιακά σε πωλήσεις, σε σχέση πάντα με τους αριθμούς που κατέγραφε τα προηγούμενα χρόνια, και το κοινό να στρέφεται σε μεγαλύτερου μεγέθους μοντέλα και κυρίως σε SUV και Crossover, οι εταιρείες κατασκευής αυτοκινήτων κοιτούν να αυξήσουν τα κέρδη τους επενδύοντας σε μεγαλύτερου μεγέθους αυτοκίνητα.

Αυτό φαίνεται πως συμβαίνει και στην Peugeot, αφού η φίρμα λέγεται πως θα σταματήσει την παραγωγή του 108. Θυμίζουμε πως το λιλιπούτειο γαλλικό μοντέλο είναι το αδερφάκι των Toyota Αygo και Citroen C1, των οποίων η παραγωγή άρχισε το 2014. Πλέον, είναι κοινό μυστικό πως η Peugeot δεν θα προχωρήσει στην κατασκευή μιας νέας γενιάς. Αντί αυτού, οι Γάλλοι ετοιμάζουν ένα κόμπακτ διαστάσεων crossover που θα ονομαστεί πιθανότατα 1008, αποτελώντας το μικρότερο Crossover της Peugeot στη γκάμα.

Το νέο μοντέλο θα τοποθετηθεί κάτω από το 2008, θα βασίζεται πιθανότατα στην CMP πλατφόρμα της μάρκας και θα μπορέσει να εξοπλιστεί με μια σειρά από κινητήρες βενζίνης από 75 άλογα. Πιθανή είναι η προσθήκη μιας ηλεκτρικής έκδοσης με κινητήριο σύνολο από το e-2008 που αποδίδει 136 άλογα που περιλαμβάνει και μια μπαταρία 50 kWh που θα προσφέρει 310 χιλιόμετρα αυτονομίας.

Κλείνοντας, σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε ως τώρα, το 1008 θα είναι 5θυρο και όσο το δυνατόν πιο πρακτικό με μήκος περίπου στα 4.150 χιλιοστά, 15 με 20 εκατοστά πιο μικρό από το δεύτερης γενιάς 2008, βάζοντας την Peugeot στη λίγκα των κατασκευαστών που παίζουν στα B-SUV με δύο μοντέλα, όπως για παράδειγμα η Volkswagen με τα T-Roc και T-Cross. Η παρουσίασή του 1008 αναμένεται προς τα τέλη του 2021 ή στις αρχές του 2022.

OPEL NEA MONTELA
test center