Στην Κίνα η παραγωγή μοντέλων Lotus

2.041 Επισκέψεις στο άρθρο (18/1/2019)

Ολοκαίνουριες εγκαταστάσεις αξίας 1,3 δις δολαρίων θα εγκαινιάσει η Geely για να καλύψει την παραγωγή των νέων μοντέλων της Lotus. Διαβάστε τι μαθαίνουμε.

Ένα νέο εργοστάσιο στο οποίο επενδύθηκαν 1,3 δις δολάρια άνοιξε η Geely στο Wuhan της Κίνας με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο πως σχεδιάζει να κατασκευάσει εκεί ένα ή περισσότερα μοντέλα Lotus.

Aυτό είναι κάτι που έγινε γνωστό μέσα από ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters από δημοσίευμα του που αναφέρει πως η Geely βρίσκεται ήδη σε διαδικασία εύρεσης καταρτισμένου προσωπικού για τις διοικητικές θέσεις του εργοστασίου. Η ίδια η εταιρεία ενημερώνει πως: «περισσότερες πληροφορίες θα γίνουν γνωστές το επόμενο χρονικό διάστημα», πάντως έχει ήδη γνωστοποιηθεί ότι η μέγιστη παραγωγική ικανότητα των νέων εγκαταστάσεων ορίζεται στα 150.000 αυτοκίνητα.
 
Η Lotus αυτή την στιγμή κατασκευάζει τα αυτοκίνητά της το Norfolk της Αγγλίας που έχει λάβει και αυτό επενδύσεις αξίας 1,9 δις δολαρίων από την Geely. Οι αναφορές κάνουν λόγο πως στην Κίνα θα κατασκευάζεται το επερχόμενο SUV της μάρκας ενώ τα υπόλοιπα μοντέλα θα συνεχίσουν να συναρμολογούνται από βρετανικό «χέρι».

Φυσικά, δεν έχει γίνει γνωστό αν το κινεζικό εργοστάσιο θα αναλάβει μόνο την κατασκευή Lotus αυτοκινήτων, αν λάβουμε υπόψη μας όμως τις αναφορές που θέλουν την Geely να επεκτείνει σημαντικά την γκάμα μοντέλων της Lotus, οι εγκαταστάσεις στο Wuhan ίσως είναι όντως αυτές που θα καλύψουν την παραγωγή των επερχόμενων νέων μοντέλων.
 

peugeot
skoda