Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Συγκριτικό μεταχειρισμένων: Mazda MX-5 NC VS VW Scirocco

1.083 Επισκέψεις στο άρθρο (27/9/2024)
Συγκριτικό μεταχειρισμένων: Mazda MX-5 NC VS VW Scirocco
7 Φωτογραφίες »

Δύο διαφορετικές σχολές, ίδια τιμή πώλησης.
MX-5 NC: Μπορεί να καίει λάδια το μοτέρ και να έχει διαρροή το διαφορικό.
Scirocco: Τεντώνει η καδένα χρονισμού του TSI κινητήρα.
Στα MX-5 θέλει φροντίδα η κουκούλα, στα Scirocco σπάνε τα ελατήρια της ανάρτησης.

Δύο διαφορετικές σχολές, ίδια τιμή πώλησης

Το Mazda MX-5 τρίτης γενιάς, με κωδικό NC, και το VW Scirocco είναι δύο αυτοκίνητα που ανήκουν σε διαφορετικές σχολές. Πισωκίνητο, ιαπωνικό και roadster το Mazda, προσθιοκίνητο, γερμανικό και hatchback με coupe επιρροές το VW. Αμφότερα όμως έχουν sport σχεδιασμό και απευθύνονται σε ανθρώπους που βάζουν την οδηγική ευχαρίστηση σε πρώτο πλάνο. Ως μεταχειρισμένα, τα δύο μοντέλα πωλούνται σε παρόμοιες τιμές, με το MX-5 NC να κοστίζει μεταξύ 6.000 και 17.000 ευρώ, και το VW Scirocco μεταξύ 7.000 και 25.000 ευρώ.

Η εισαγωγική έκδοση του Mazda MX-5 NC έχει ατμοσφαιρικό βενζινοκινητήρα 1,8 λίτρων με 126 άλογα, με τα μεταχειρισμένα να κοστίζουν από 6.000 έως 16.000 ευρώ. Το βασικό VW Scirocco διαθέτει turbo TSI μοτέρ 1,4 λίτρων με 122 ίππους, και οι τιμές μεταχειρισμένων κυμαίνονται μεταξύ 7.000 και 17.000 ευρώ. Δοκιμάζουμε τις συγκεκριμένες εκδόσεις και τις βάζουμε «απέναντι», για να δούμε πόσο καλή επιλογή αποτελούν για αγορά μεταχειρισμένου.

MX-5 NC: Μπορεί να καίει λάδια το μοτέρ και να έχει διαρροή το διαφορικό

Οι αναφορές βλαβών για το Mazda MX-5 NC έχουν να κάνουν με αυξημένη κατανάλωση λαδιού από τον κινητήρα, καθώς και με διαρροή λιπαντικού από το διαφορικό. Πέραν αυτών, δεν υπάρχουν εκτεταμένες ζημιές στα μηχανικά σύνολα του Mazda.

Scirocco: Τεντώνει η καδένα χρονισμού του TSI κινητήρα

Όσον αφορά στο VW Scirocco, η καδένα χρονισμού του TSI βενζινοκινητήρα μπορεί να επιμηκυνθεί παραπάνω από τα επιτρεπτά όρια, ενώ ενδέχεται να εμφανίσει δυσλειτουργία το σύστημα μεταβλητού χρονισμού.

Στα MX-5 θέλει φροντίδα η κουκούλα, στα Scirocco σπάνε τα ελατήρια της ανάρτησης

Στο Mazda MX-5 μπορεί να χρειαστεί αντικατάσταση το δοχείο διαστολής του ψυκτικού υγρού, το οποίο ραγίζει με το πέρασμα των ετών. Επιπλέον, η μαλακή οροφή του αυτοκινήτου φθείρεται από τη χρήση και χρειάζεται φροντίδα για να διατηρείται «ακμαία».
Στο VW Scirocco μπορεί να σπάσει το ελατήριο της πίσω ανάρτησης, καθώς και να μην λειτουργεί σωστά η αντλία βενζίνης.

Περνώντας στην καμπίνα, στο Mazda MX-5 μπορεί να εμφανιστούν σημάδια φθοράς στο πλευρικό μέρος του καθίσματος του οδηγού, καθώς και γρατζουνιές στα εσωτερικά πλαστικά.

Στις σελίδες που ακολουθούν θα διαβάσετε αναλυτικά τα χαρακτηριστικά του Mazda MX-5 και του VW Scirocco ως μεταχειρισμένα, ενώ κάνοντας κλικ εδώ θα δείτε όλες τις δοκιμές μεταχειρισμένων του AutoTriti.

Σελίδα 2Mazda MX-5 NC 1,8 126 PS: Μεταχειρισμένα κοστίζουν από 6.000 έως 16.000 ευρώ
Σελίδα 3VW Scirocco 1,4 TSI 122 PS: Μεταχειρισμένα κοστίζουν μεταξύ 7.000 και 17.000 ευρώ
Σελίδα 4Mazda MX-5 NC και VW Scirocco: Πόσο καλά είναι ως μεταχειρισμένα;
Mercedes
NOS AXIZEI