Ελέγξτε ανά τακτά χρονικά διαστήματα την στάθμη του λιπαντικού. Πέρα από τη συχνή αλλαγή και την επιλογή λιπαντικών υψηλής ποιότητας, η ένδειξη της στάθμης πρέπει να βρίσκεται πάντοτε στο σωστό σημείο

Ελέγξτε ανά τακτά χρονικά διαστήματα την στάθμη του λιπαντικού. Πέρα από τη συχνή αλλαγή και την επιλογή λιπαντικών υψηλής ποιότητας, η ένδειξη της στάθμης πρέπει να βρίσκεται πάντοτε στο σωστό σημείο.

Η άποψή μας - Ξέρετε ότι

497.256 Επισκέψεις στο άρθρο

Πέρα από την ποιότητα, απαραίτητη είναι και η σωστή ποσότητα λιπαντικού μέσα στον κινητήρα. Φροντίστε να ελέγχετε ανά τακτά διαστήματα τη στάθμη λαδιού και να συμπληρώνετε εάν κάτι τέτοιο είναι απαραίτητο. Παράλληλα, πλέον γνωρίζετε ότι η μικρή και σταθερή απώλεια λιπαντικού δεν «μαρτυρά» πιθανή βλάβη του κινητήρα. ΠαρΆ όλα αυτά, σε περίπτωση υπερβολικής απώλειας θα πρέπει χωρίς δεύτερη σκέψη να επισκεφθείτε το συνεργείο ώστε να προλάβετε τα χειρότερα. Σημάδια όπως η αυξημένη κατανάλωση, η μείωση της απόδοσης και ο έντονος μπλε καπνός από την εξάτμιση προειδοποιούν ότι το λιπαντικό έχει εισχωρήσει στον θάλαμο καύσης και να είστε σίγουροι ότι δεν έχει καμία «δουλειά» εκεί!

Ξέρετε ότι

    Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
    Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

  • Η λύση της χρήσης πιο παχύρρευστων λιπαντικών δεν διορθώνει το πρόβλημα της υψηλής κατανάλωσης. Απλά το «κουκουλώνει»!
  • Η ένδειξη στη ράβδο στάθμης λαδιού πρέπει πάντοτε να βρίσκεται στη μέγιστη τιμή της. Ελέγξτε συχνά και συμπληρώστε όσο χρειάζεται.
  • Ο μπλε καπνός στην εξάτμιση μαρτυρά ότι το λιπαντικό καίγεται στον θάλαμο καύσης. Επισκεφθείτε άμεσα το συνεργείο για διάγνωση.
  • Στην πλειονότητα των αυτοκινήτων, μεταξύ των ενδείξεων MIN και MAX υπάρχει επαρκής όγκος για συμπλήρωση ενός λίτρου λιπαντικού. Θυμηθείτε ότι η υπερβολική ποσότητα λαδιού στον κινητήρα είναι εξίσου επιζήμια με την ελλιπή.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

ELASTIKA 2024
NISSAN