Οι γρίλιες του νέου Ford Focus ενσωματώνουν την τεχνολογία Active Grille Shutter.
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Οι γρίλιες του νέου Ford Focus ενσωματώνουν την τεχνολογία Active Grille Shutter.

Ford Focus

15.138 Επισκέψεις στο άρθρο (11/4/2015)

Τεχνολογικά προηγμένο και στη λεπτομέρεια

Το Ford Focus βρίσκεται πλέον στην 3η του γενιά. Μόλις το αντικρίζεις για πρώτη φορά, αντιλαμβάνεσαι ότι προτεραιότητα των ανθρώπων της Ford ήταν να δημιουργήσουν ένα θελκτικό και «αθλητικό» αμάξωμα που ξέφευγε από τον κατά βάση συντηρητισμό της μικρομεσαίας κατηγορίας. Ειδικά η αλά Aston Martin μάσκα που έχει ήδη δώσει τα διαπιστευτήριά της κατορθώνει να προσδώσει στο Focus μια πιο έντονη προσωπικότητα. Όμως το εντυπωσιακό αυτό «μούτρο» δεν είναι μόνο εμφάνιση, μιας και πίσω από τις γρίλιες η Ford ενσωματώνει την τεχνολογία Active Grille Shutter.

Πρόκειται για ένα καινοτόμο σύστημα που έχει ενσωματώσει η Ford,  το οποίο βελτιστοποιεί την αεροδυναμική χρησιμοποιώντας πτερύγια για τον έλεγχο της ροής αέρα μέσω της γρίλιας προς το σύστημα ψύξης και το χώρο του κινητήρα. Εάν χρειάζεται αέρας για την ψύξη του κινητήρα, οι αεραγωγοί είναι ανοιχτοί. Αλλά εάν δεν χρειάζεται καθόλου ροή αέρα, τα πτερύγια παραμένουν κλειστά, περιορίζοντας δραστικά την αεροδυναμική αντίσταση. Τα οριζόντια πτερύγια της μάσκας είναι ηλεκτροκίνητα με δυνατότητα περιστροφής σε 16 διαφορετικές θέσεις, με τον έλεγχο τους να γίνεται αυτόματα από την ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου του αυτοκινήτου, σε συνάρτηση πάντα με την ποσότητα του απαιτούμενου αέρα. Όταν είναι τελείως κλειστά, η αεροδυναμική αντίσταση του αυτοκινήτου είναι μειωμένη συνδράμοντας έτσι στην μείωση της κατανάλωσης και των εκπομπών ρύπων. 

«Σιγά τις πόρτες»
Ένα μεγάλο ποσοστό αυτοκινήτων που κυκλοφορούν στο δρόμο έχει σίγουρα «σημαδεμένες» πόρτες από ακουμπήματα με κολονάκια, διπλανά αυτοκίνητο κι ούτω καθεξής. Φαίνεται ότι κι ο σχεδιαστής της Ford ήταν έτσι απρόσεκτος, όπερ και του ήρθε η ιδέα για το Door Edge Protector, όπου πρόκειται για μια τεχνολογία τόσο απλή αλλά τόσο σημαντική. Τι είναι το Door Edge Protector; Ένα pop-up πλαστικό προστατευτικό στις πόρτες του Focus, το οποίο ενεργοποιείται μόλις η πόρτα ανοίξει πάνω από 15 εκ. και μέσα σε 60 ms κλείνει αυτόματα μόλις ανιχνεύσει ότι η πόρτα κλείνει. Έτσι οι πόρτες του Focus σας, αλλά και των γειτονικών αυτοκινήτων θα μένουν ανέπαφες!

Οι ενεργές γρίλιες βοηθούν στην επίτευξη καλύτερης αεροδυναμικής στις υψηλές ταχύτητες, καθώς ανοίγουν ηλεκτρομηχανικά όταν ο κινητήρας έχει ανάγκη για ψύξη.

Οι ενεργές γρίλιες βοηθούν στην επίτευξη καλύτερης αεροδυναμικής στις υψηλές ταχύτητες, καθώς ανοίγουν ηλεκτρομηχανικά όταν ο κινητήρας έχει ανάγκη για ψύξη.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

peugeot
skoda