3 φωτογραφίες »

Οι νικητές του 88ου Le Mans.

Θρίαμβος της Toyota στο Le Mans (+vids)

2.467 Επισκέψεις στο άρθρο (21/9/2020)

H Toyota ήταν η μεγάλη νικήτρια στον 24ωρο αγώνα του Le Mans για το 2020, με την ιαπωνική ομάδα μάλιστα να παίρνει την πρώτη θέση για τρίτη διαδοχική χρονιά. Το παρών στον αγώνα σε guest εμφάνιση έδωσε και το υβριδικό hypercar, Toyota GR Super Sport.


Στον δικό της θεσμό, τείνει να χαρακτηρίσει το Le Mans 24 ώρες η Toyota, καθώς οι Ιάπωνες κατάφεραν να φτάσουν και πάλι πρώτοι στον τερματισμό του 88ου αγώνα του Circuit de la Sarthe. Το Toyota TS050 με τον αριθμό 8, που οδηγήθηκε Sebastien Buemi, Kazuki Nakajima και Brendon Hartley ολοκλήρωσε πρώτο τον πασίγνωστο αγώνα με 387 γύρους.
 
Στη δεύτερη θέση ακολούθησαν οι Bruno Senna, Norman Nato και Gustavo Menezes για την Rebellion (+5 γύροι), ενώ αξίζει να σημειωθεί πως την τρίτη θέση (+6 γύροι) του βάθρου κατέλαβε και πάλι πλήρωμα της Toyota Gazoo Racing, με τους Mike Conway, Kamui Kobayashi και Jose Maria Lopez να οδηγούν το TS050 με τον αριθμό 7 μέχρι το τέλος, παρά το γεγονός πως αντιμετώπισαν πρόβλημα με το σύστημα εξάτμισης.
 
Στην κατηγορία LMP2 νικητές ήταν οι Philip Hanson, Filipe Albuquerque και Paul di Resta με τo Oreca 07 της United Autosports. Στην LM GTE Pro τη νίκη πήρε η Aston Martin AMR των Maxime Martin, Kingdom Alex Lynn και Harry Tincknell, ενώ η βρετανική ομάδα κυριάρχησε και στην κατηγορία LM GTE Am με τους Salih Yoluc, Charlie Eastwood και Jonathan Adam.
 
Κλείνοντας αξίζει να σημειωθεί πως κατά τη διάρκεια τω εκδηλώσεων του 88ου αγώνα του Le Mans, η Toyota αποκάλυψε δημόσια το επερχόμενο υβριδικό της hypercar, το GR Super Sport. Το αυτοκίνητο πραγματοποίησε ένα γύρο επίδειξης με τον Alex Wurz να βρίσκεται στο τιμόνι. Θυμίζουμε πως το εν λόγω hypercar που συνεχίζει να εξελίσσει η μάρκα βασίζεται στο αγωνιστικό Toyota TS050 Hybrid που επικράτησε και πάλι στο Le Mans.

Δείτε τα σχετικά βίντεο
 

PEIRAIOS LEASING
OPEL