Δεν σου τη σπάει να το βλέπεις με όλα του τα μπιχλιμπίδια στην έκθεση και η βασική που θα πάρεις να έχει τα μισά;

Τι σε εκνευρίζει να λείπει από τη βασική;

16.237 Επισκέψεις στο άρθρο (24/3/2021)

Θέλουμε φτηνά αυτοκίνητα. Και για να το πετύχουν αυτό οι κατασκευαστές ρίχνουν το κόστος μειώνοντας τον εξοπλισμό. Εσένα τι σε εκνευρίζει όταν λείπει από τη βασική ενός αυτοκινήτου;


Εδώ μπορούμε να μιλάμε με τις ώρες. Γιατί πολλοί ενοχλούνται με σημαντικές ελλείψεις, άλλοι πάλι ενοχλούνται από λεπτομέρειες. Σημαντική έλλειψη για παράδειγμα σήμερα μπορεί να θεωρεί κάποιος την απουσία του cruise control, ενώ άλλος την απουσία συστήματος Start/Stop που σβήνει τον κινητήρα στο φανάρι. Και για το πρώτο, μάλλον έχουν δίκιο, το δεύτερο όμως είναι ακόμη μάλλον εξεζητημένο.

Η απουσία των πίσω ηλεκτρικών παραθύρων; Έλεγαν κατασκευαστές περιφερειακών, πως είναι πλέον ακριβότερος ο χειροκίνητος μηχανισμός από τον ηλεκτρικό. Γιατί τότε βλέπουμε ακόμη αυτοκίνητα με ηλεκτρικά παράθυρα μόνο εμπρός; 

Μιας και είμαστε στα παράθυρα, πολλοί θεωρούν εξοργιστικό να είναι αυτόματα (να ανεβοκατεβαίνουν με ένα πάτημα του κουμπιού) μόνο τα εμπρός, ή ακόμη χειρότερα μόνο του οδηγού. Σίγουρα το κόστος για να είναι και τα τέσσερα αυτόματα πρέπει να είναι ελάχιστο. Και όμως «κόβεται».

Τα τάσια; Σήμερα πολλά μοντέλα έρχονται με αλουμινένιες ζάντες από τη βασική, κάνοντας τη σιδερένια ζάντα με το τάσι να ενοχλεί πολύ κόσμο. 

Αλλοι πάλι τις προτιμούν, και ενοχλούνται περισσότερο από την ύπαρξη ρεζέρβας ή μη. Αν και εδώ οι γνώμες για τον λόγο αφαίρεσης από τη λίστα βασικού εξοπλισμού διίστανται, ανάμεσα σε αυτούς που μιλούν απλά για το κόστος, και σε αυτούς που μιλούν για το βάρος και τον χώρο. Στη δεύτερη κατηγορία συνήγορος είναι τα πολλά premium μοντέλα που δεν έχουν ρεζέρβα αλλά δεν φαίνεται να τσιγκουνεύονται.

Μαύροι καθρέφτες και λαβές στις πόρτες; Αυτά βάφονται χώρια και τοποθετούνται στη γραμμή παραγωγής, οπότε η διαφορά στο κόστος υπάρχει. Δείχνουν χάλια, ειδικά όταν μιλάμε για μαύρα χερούλια σε άσπρο ή κόκκινο αυτοκίνητο, όμως βολεύει ιδιαίτερα όταν θες να τα αντικαταστήσεις αφού δε χρειάζεται να πληρώσεις και φανοποιεία. 

Εσείς όμως ποιο στοιχείο εξοπλισμού βρίσκετε πως σας ενοχλεί περισσότερο με την απουσία του; Τι είναι αυτό που σας εξοργίζει, και τι είναι εκείνο που πρέπει οπωσδήποτε να έχει το αυτοκίνητο που θα αγοράσετε; 

Mercedes
moto