Ψηφιακή πρόταση για το νέο μικρό SUV της Lexus.
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Ψηφιακή πρόταση για το νέο μικρό SUV της Lexus.

Το μικρό SUV της Lexus με βάση το Toyota Yaris Cross;

9.741 Επισκέψεις στο άρθρο (21/9/2020)

H Lexus ετοιμάζει ένα νέο μικρό SUV και αυτή είναι μια πρόταση για το πως περίπου αυτό θα μοιάζει, γνωρίζοντας πως θα βασιστεί στο Toyota Yaris Cross.


Σε αιτήσεις για την κατοχύρωση των ονομάτων «LBX» και «Lexus LBX» προχώρησε η Toyota για λογαριασμό της Lexus, όπως έγινε γνωστό από μέσα ενημέρωσης του εξωτερικού πριν λίγες εβδομάδες. Συγκεκριμένα στις 5 Αυγούστου, η Toyota υπέβαλε στις ευρωπαϊκές αρμόδιες υπηρεσίες αίτηση για την κατοχύρωση του εμπορικού σήματος «LBX». Την ίδια ημέρα, η εταιρεία ζήτησε επίσης τα ονόματα «LBX» και «Lexus LBX» στο Ισραήλ. Στη συνέχεια, στις 7 Αυγούστου, η αυτοκινητοβιομηχανία υπέβαλε τα έγγραφα για το «LBX» στην Ισλανδία και την Ελβετία, όλα υπαγμένα στην κατηγορία «αυτοκίνητα και δομικά τους μέρη».

Το LBX θα πρόκειται για ένα αυτοκίνητο που σίγουρα θα αφορά την ευρωπαϊκή αγορά. Από κει και πέρα δεν υπάρχει κάποια πληροφορία, ωστόσο η φημολογία γύρω από το νέο μοντέλο έχει ήδη αναπτυχθεί.
 
Σύμφωνα με αυτή, το όνομα LBX θα παραπέμπει σε ένα πρωτότυπο, που όταν θα φτάσει στη μορφή μοντέλου παραγωγής θα αποτελεί την premium έκδοση του Toyota Yaris Cross, υπό το σήμα της Lexus φυσικά. Υπογραμμίζεται πως αν ισχύσει το εν λόγω σενάριο, το συγκεκριμένο μοντέλο θα βρεθεί κάτω από το UX στη σύνθεση της Lexus και το όνομά του θα είναι Lexus BX.

Ο ανεξάρτητος ψηφιακός οίκος KDesignAG παρουσίασε την πρότασή του για το πώς θα μοιάζει το LBX της Lexus συνδυάζοντας το αμάξωμα του Yaris Cross με την σχεδιαστική ταυτότητα της Lexus. Χαρακτηρτιστική είναι η τεράστια γρίλια της μάρκας που δίνει το παρών στο εμπρός μέρος ενώ τα φωτιστικά σώματα είναι τώρα πιο λεπτά σε σχέση με αυτά του Yaris Cross. Οι αεραγωγοί χαμηλά είναι επίσης μεγαλύτεροι ενώ ελαφρώς ανασχεδιασμένοι είναι οι προφυλακτήρες, ο πίσω διαχύτης και οι απολήξεις του συστήματος εξάτμισης.

Αν όντως η Lexus ετοιμάζει ένα νέο μικρό SUV με βάση το Yaris Cross, το μοντέλο  θα μπορούσε να εξοπλιστεί με την παλέτα κινητήριων συνόλων των που θα έχει στην διάθεση του και το SUV της Toyota ενώ ίσως κατασκευαστεί και μια πιο ισχυρή έκδοση με στάνταρ το σύστημα τετρακίνησης.
 
Mercedes
test center