Ντέρμπυ κορυφής: Toyota vs VW

29.082 Επισκέψεις στο άρθρο

Ντέρμπι μεταξύ Toyota και VW έχει γίνει τα τελευταία χρόνια η μάχη για την πρωτιά στις πωλήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο. Μάλιστα μέχρι στιγμής φέτος και στη χώρα μας οι δύο φίρμες βρίσκονται στην πρώτη και δεύτερη θέση αντίστοιχα. Συγκρίνουμε τα κορυφαία μοντέλα τους.

Η Τoyota και η VW αποτελούν διαχρονικά δυο παγκόσμιους κολοσσούς στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας, με αυτοκίνητα που είναι ηγέτες στην κατηγορίας τους, αλλά και τεχνολογίες που καθορίζουν τις εξελίξεις σε παγκόσμιο επίπεδο. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα είναι η δημιουργία υβριδικών, ηλεκτρικών καθώς και μοντέλων που τροφοδοτούνται από υδρογόνο καύσιμο, τεχνολογίες που εδώ και χρόνια έχουν εφαρμόσει, καθοδηγώντας έτσι την παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία.

Εξάλλου, τις αδιαμφισβήτητες ικανότητές τους πιστοποιεί και η πετυχημένη παρουσία τους στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, ο οποίος απαιτεί το υψηλότερο δυνατό επίπεδο γνώσης και εφαρμογής των πιο προηγμένων τεχνολογιών.

Ως φυσικό επόμενο λοιπόν, από τη στιγμή που βρίσκονται ανάμεσα στους δύο κορυφαίους και στην κορυφή των πωλήσεων, η μεταξύ τους ανταγωνιστικότητα, θυμίζει ποδοσφαιρικό ντέρμπυ κορυφαίων ομάδων, τον αγώνα που θα καθηλώσει στους δέκτες του όλο το κοινό το βράδυ της Κυριακής! 

Μάλιστα ένα ακόμα στοιχείο που προσθέτει ιδιαίτερη αίγλη στη συγκεκριμένη κόντρα, είναι πως αντιπροσωπεύουν δύο διαφορετικές «σχολές», την ιαπωνική και την γερμανική. Αμφότερες με πολύ φανατικούς οπαδούς, αλλά και ορκισμένους εχθρούς, συνεπώς η μεταξύ τους κόντρα ανάγεται και σε ένα ευρύτερο πλαίσιο, καθώς πλέον δεν εκπροσωπούν τους εαυτούς τους, αλλά και τις χώρες τους.

Κερδισμένοι… εμείς
Σε αυτό το ντέρμπυ κορυφής πάντως, αυτός που βγαίνει σίγουρα νικητής είναι ο καταναλωτής. Η ανταγωνιστικότητα των δύο εταιρειών, τις ωθεί ώστε να παράγουν νέες βελτιωμένες τεχνολογίες για τα μοντέλα τους, αλλά και παράλληλα να φροντίζουν όλο αυτό να γίνεται χωρίς αυτές να καθίστανται οικονομικά απρόσιτες για το ευρύ κοινό. Με ένα σμπάρο δύο τρυγόνια δηλαδή. Διαρκώς καλύτερα αυτοκίνητα και χωρίς να ανεβαίνει το κόστος τους.    

Τα αντίπαλα ζευγάρια
Πολλά από τα αυτοκίνητα των δημοφιλών εταιρειών Toyota και VW αποτελούν εδώ και χρόνια τώρα «αιώνιους» αντιπάλους, όπως είναι για παράδειγμα το Yaris με το Polo, τα Auris με το Golf, αλλά και στην κατηγορία των μίνι, το Aygo με το up! Εμείς από την πλευρά μας, εξετάσαμε και συγκρίναμε σε πολλούς τομείς (επιδόσεις, χώρους, ποιότητα, οδική συμπεριφορά κ.λπ.) τα μοντέλα τους στις κυριότερες κατηγορίες που ενδιαφέρουν τους υποψήφιους αγοραστές (μίνι, μικρά, μικρομεσαία και crossover), αναδεικνύοντας τα πλεονεκτήματα που διαθέτει κάθε μοντέλο.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Toyota
test center