Πόσα λίτρα πορτ-μπαγκάζ έχουν τα μικρά crossover;

101.987 Επισκέψεις στο άρθρο (17/11/2019)
Πόσα λίτρα πορτ-μπαγκάζ έχουν τα μικρά crossover;
2 Φωτογραφίες »

Ήρθε η ώρα του «Ταμερλάνου» να ασχοληθεί με την καυτή κατηγορία των μικρών crossover. Διαβάστε ποιος είναι ο πραγματικός τους χώρος αποσκευών και πόσο βολικό και εύκολο είναι να χωρέσουν μέσα οι αποσκευές σας.

Εμείς εδώ στο AutoΤρίτη και ειδικά το τμήμα μετρήσεων (AutoTρίτη Test Center), έχουμε μια… εμμονή. Ό,τι αυτοκίνητο έρχεται στα χέρια μας, να το ξετινάζουμε στις μετρήσεις. Θέλουμε νούμερα και αριθμούς που ανταποκρίνονται σε πραγματικές συνθήκες. Για αυτό, σε κάθε αυτοκίνητο μαζί με τις μετρήσεις επιδόσεων, κατανάλωσης, χώρων επιβατών, θορύβου, ακόμα και ταχύτητας αποφυγής κίνδυνου κ.ο.κ., πλέον πραγματοποιούμε άλλη μια πολύ σημαντική μέτρηση, αυτή του χώρου αποσκευών. Αλλωστε πολλοί είναι αυτοί που πριν αγοράσουν αυτοκίνητο κοιτούν αυτό το χαρακτηριστικό.

Έτσι λοιπόν, μετά την κατηγορία των μικρομεσαίων μοντέλων, αλλά και αυτή των μικρομεσαίων crossover/SUV, σειρά είχαν τα μικρά SUV, που έχουν αποκτήσει μεγάλη δυναμική και σε πολλές περιπτώσεις παίζουν το ρόλο του οικογενειακού αυτοκινήτου.  Συνολικά μετρήσαμε το χώρο αποσκευών σε 10 μοντέλα. Πώς; Υιοθετώντας τη μέθοδο «Ταμερλάνος», μετράμε την ποσότητα ειδικού υλικού που χωράει ο χώρος αποσκευών του καθενός εκ των 8 αυτοκινήτων, μέχρι το ύψος της εταζέρας. 

Δεν παίζει ρόλο μόνο η χωρητικότητα
Παράλληλα με τη μέθοδο «Ταμερλάνος» όμως, σημαντικές είναι οι μετρήσεις σχετικά με τις διαστάσεις που αφορούν έναν χώρο αποσκευών. Πιο αναλυτικά μετράμε το ύψος στο κατώφλι φόρτωσης από το έδαφος (που μας δείχνει πόσο πρέπει να σηκώσουμε τις αποσκευές για να τις βάλουμε στο αυτοκίνητο), το εσωτερικό μήκος του χώρου αποσκευών από το κατώφλι εσωτερικά μέχρι τα καθίσματα, το εσωτερικό πλάτος του χώρου (μετριέται στο μικρότερο σημείο σε ακανόνιστου σχήματος χώρο), το ύψος εσωτερικά του κατωφλιού (μας δείχνει πόσο βάθος έχει ο χώρος αποσκευών σε σχέση με το άνοιγμά του, αλλά και πόσο δύσκολο είναι να βγάλεις από εκεί μια βαλίτσα) και το ύψος ανοικτής πόρτας που ανάλογα μας δείχνει αν μπορεί να σταθεί ένας άνθρωπος μέσου ύψους, ευθυτενής για να φορτώσει τις αποσκευές. Τέλος, το σχήμα του κάθε χώρου αξιολογείται επίσης στο θέμα που κρατάτε στα χέρια σας, αλλά και οι «ευκολίες» που προσφέρει όπως ο φωτισμός, η ρυθμιζόμενη θέση δαπέδου, αν διατίθεται, καθώς και η ύπαρξη ή όχι ρεζέρβα ανάγκης που σαφώς επηρεάζει σημαντικά το χώρο για τις αποσκευές.

Μέσα από όλα αυτά δείτε τι πραγματικά χωράνε τα οικογενειακά μας αυτοκίνητα... 
 
Συνέχεια του άρθρου >>>
Σελίδα 2Citroen C3 Aircross: 407 λίτρα
Σελίδα 3Dacia Sandero Stepway: 380 λίτρα
Σελίδα 4Ford EcoSport: 412 λίτρα
Σελίδα 5Hyundai Kona: 347 λίτρα
Σελίδα 6Kia Stonic: 389 λίτρα
Σελίδα 7Nissan Juke: 410 λίτρα
Σελίδα 8Opel Crossland X: 413 λίτρα
Σελίδα 9Peugeot 2008: 400 λίτρα
Σελίδα 10SEAT Arona: 394 λίτρα
Σελίδα 11Τελική κατάταξη: Σαν μικρομεσαία...
NEO TRAFIC
moto