3 φωτογραφίες »

Τα 5 μυστικά οικονομίας του νέου Toyota RAV4

31.228 Επισκέψεις στο άρθρο

Nα γιατί το νέο RAV4 δεν «καίει» τίποτα! Αναλύουμε τα 5 μυστικά του νέου Toyota RAV4 που του επιτρέπουν να καίει όσο ένα μικρό πόλης. Τεχνολογία, σχεδίαση και αεροδυναμική, είναι κάποια από αυτά. Δείτε τα!


Το ολοκαίνουργιο Toyota RAV4 σε όλους του τις εκδόσεις, πόσο δε στις υβριδικές, έχει τα κατάλληλα εφόδια ώστε να καταφέρνει εξαιρετικά χαμηλή μέση κατανάλωση καυσίμου, που πέφτει έως και τα 4,4 λτ./100 χλμ.!

1. Έχει μελετημένη αεροδυναμική και πρόσεξε το βάρος του
Το καινούργιο Toyota RAV4 βασίζεται στη νέα πλατφόρμα GA-K, η οποία αν και πιο ελαφριά (το βάρος επηρεάζει άμεσα την κατανάλωση) είναι κατά 57% πιο άκαμπτη και ταυτόχρονα μειώνει το κέντρο βάρους. Νέες είναι και οι αναλογίες στο RAV4, το οποίο έχει 10 χλστ. μικρότερο ύψος. Μικρότερο κατά 5 χλστ. είναι το συνολικό μήκος (4.600 χλστ.), ενώ μειώθηκαν και οι πρόβολοι (5 χλστ. μπροστά και 30 χλστ. πίσω). Το πλάτος όμως αυξήθηκε κατά 10 χλστ. (1.855 χλστ.) το μεταξόνιο κατά 30 χλστ. (2.690 χλστ.) και η απόσταση από το έδαφος κατά 15 χλστ. Πάνω από όλα όμως το νέο RAV4 είναι πιο αεροδυναμικό (ο σχετικός συντελεστής 0,32 είναι μειωμένος έως 4% σε σχέση με πριν) χάρη στο επίπεδο πάτωμα, που εξομαλύνει τη ροή του αέρα ειδικά στις μεγάλες ταχύτητες. 

Επόμενη σελίδα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)

Toyota
moto