Η δεύτερη γενιά του Audi Q5 αναμένεται στην Ελλάδα μέσα στο 2017
5 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Η δεύτερη γενιά του Audi Q5 αναμένεται στην Ελλάδα μέσα στο 2017

Νέο Audi Q5

(7/12/2016)

Η 2η γενιά του Q5 έρχεται για να ενισχύσει σημαντικά την παρουσία της Audi στη μεσαία κατηγορία των SUV, τονίζοντας τον τεχνολογικό του χαρακτήρα, εκπέμποντας δυναμισμό, αλλά και προσφέροντας μοναδικά ποιοτικά χαρακτηριστικά.

Whats new

Πρόκειται για ένα νέο μεσαίο SUV με περισσή πολυτέλεια και προηγμένη τεχνολογία

Πρόκειται για ένα νέο μεσαίο SUV με περισσή πολυτέλεια και προηγμένη τεχνολογία

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

- 2ης γενιάς Audi Q5
- Μεγαλύτερες διαστάσεις
- Κινητήρες έως 286 άλογα
- Στην Ελλάδα μέσα στο 2017
 
Το Q5 είναι ένα από τα παλαιότερα ηλικιακά μοντέλα στη γκάμα της Audi, αφού η 1η του γενιά συμπληρώνει αυτή την περίοδο 8 χρόνια παρουσίας. Πλέον όμως, οι Γερμανοί έρχονται για να αντικαταστήσουν το μεσαίο τους SUV με το 2ης γενιάς μοντέλο, το οποίο γεμίζει από την τελευταία λέξη της τεχνολογίας του Ομίλου VW σε όλα τα επίπεδα, ώστε να αποτελέσει έναν πολύ δύσκολο αντίπαλο για τους κύριους ανταγωνιστές του, όπως είναι η Mercedes GLC, αλλά και η BMW X3, η οποία αναμένει και αυτή τη νέα της γενιά μέσα στο 2017.
 
Δυναμική εμφάνιση που εκπέμπει κύρος
Σχεδιαστικά η Audi έχει προσδώσει στο νέο Q5 μια εμφάνιση που δείχνει ως συνέχεια αυτής του τωρινού μοντέλου, ενώ παράλληλα παραπέμπει στα Audi Q7 και A4, κερδίζοντας και σε κύρος. Ανάμεσα στα στοιχεία που ξεχωρίζουν είναι στο εμπρόσθιο τμήμα οι στενοί προβολείς με τα LED φώτα ημέρας (προαιρετικά και φώτα λέιζερ), τα μεγάλα LED φώτα στο πίσω τμήμα και τονισμένοι πίσω πλαϊνοί ώμοι. Δεν λείπει και ο απαραίτητος διαχύτης με τις διπλές εξατμίσεις που χαρίζουν μια πιο σπορ παρουσία. Στο πεδίο της αεροδυναμικής, το νέο Q5 καταφέρνει να ξεχωρίζει, μιας και ο συντελεστής οπισθέλκουσάς είναι 0,30 (από 0,34), τιμή που το τοποθετεί στην κορυφή της κατηγορίας.

Ελαφρύτερο παρότι μεγαλύτερο
Η δεύτερη γενιά του Audi Q5 επωφελείται από το γεγονός ότι βασίζεται πάνω στη νεότερη MLB evo πλατφόρμα των Audi A4 και Audi Q7, η οποία του επιτρέπει να ελαφρύνει κατά 90 κιλά σε βάρος, παρότι το αυτοκίνητο είναι μεγαλύτερο. Αυτό το γεγονός ωφελεί μια σειρά από στοιχεία του νέου Audi Q5 όπως η οδική του συμπεριφορά, η κατανάλωση, οι επιδόσεις κ.λπ. Στο πεδίο της ανάρτησης, υπάρχει νέα πίσω αρχιτεκτονική με ανάρτηση 5 συνδέσμων, ενώ νέα ρύθμιση διαθέτει και η ηλεκτρομηχανική υποβοήθηση του τιμονιού. Προαιρετικά, υπάρχει και ανάρτηση με αυτόματα ρυθμιζόμενα αμορτισέρ, ενώ για πρώτη φορά στο Audi Q5 θα είναι διαθέσιμη και αερανάρτηση.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Hyundai
vw