Στη δημοσιότητα ήρθε και επίσημα το Hyundai Kona.
7 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Στη δημοσιότητα ήρθε και επίσημα το Hyundai Kona.

Νέο Hyundai Kona (+video)

20.398 Επισκέψεις στο άρθρο (13/6/2017)

Στη δημοσιότητα ήρθε και επίσημα το Hyundai Kona. Το νέο crossover παρουσιάστηκε από την κορεατική εταιρεία και πλέον αναμένεται να βγει στην παγκόσμια αγορά.

Το Kona που πήρε το όνομά του από μια περιοχή στη Χαβάη, έχει ένα τολμηρό και συνάμα σύγχρονο σχεδιασμό. Οι σχεδιαστικές γραμμές δίνουν στο αυτοκίνητο μυώδη χαρακτηριστικά, ενώ στο πρόβολο τα σφηνοειδή φώτα ημέρας LED που βρίσκονται στις άκρες, σε συνδυασμό με τους προβολείς που βρίσκονται ακριβώς από κάτω, προσφέρουν στο αμάξι μια μελλοντική υπόσταση.

Οι διαστάσεις του Kona βασίζονται σε μια ολοκαίνουργια πλατφόρμα.

Οι διαστάσεις του Kona βασίζονται σε μια ολοκαίνουργια πλατφόρμα.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »


Μάλιστα σε δηλώσεις του αναφορικά με το σχεδιασμό ο αντιπρόεδρος της Hyundai, Euisun Chung, ανέφερε: «Με το Kona, δημιουργήσαμε ένα κομψό και εξαιρετικά λειτουργικό compact SUV, το οποίο ταιριάζει απόλυτα στις ανάγκες των πελατών που επιδιώκουν έναν εντυπωσιακό, γεμάτο δράση τρόπο ζωής. Στόχος μας είναι να θέσουμε νέα πρότυπα για το τμήμα των SUV, με ελκυστικό σχεδιασμό, πρωτοποριακή συνδεσιμότητα και κορυφαία χαρακτηριστικά ασφαλείας».

Σε ότι αφορά το εσωτερικό του νέου μοντέλου, μπορεί η μάρκα να μην έδωσε στη δημοσιότητα επίσημες εικόνες, ωστόσο από ότι μπορούμε να δούμε από αυτές που διέρρευσαν νωρίτερα, ο σχεδιασμός είναι λιγότερο έντονος από τον εξωτερικό, ενώ ο τεχνολογικός προσανατολισμός είναι εμφανής με το σύστημα πληροφοριών να είναι συμβατό με τα Android Auto και Apple CarPlay, συν του ότι περιλαμβάνεται οπίσθια κάμερα και 4G telematics με οθόνη 5, 7, ή 8 ιντσών. Από κει και πέρα αν επιθυμεί ο αγοραστής του δίνεται η δυνατότητα να προσθέσει μεταξύ άλλων και σύστημα ασύρματης φόρτισης για smartphones.

Επιπλέον, σε ότι έχει να κάνει με τον εξοπλισμό ασφάλειας και άνεσης υπάρχουν πλήθος ηλεκτρονικών συστημάτων που προσφέρουν βοήθεια στον οδηγό. Μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται τα: Head Up Display (HUD), υποβοήθηση αποτροπής συγκρούσεων (FCA), βοήθεια διατήρησης λωρίδας (LKA), αυτόματο σύστημα ελέγχου φωτών (HBA) και το σύστημα προειδοποίησης σύγκρουσης (DAW), τα οποία χρησιμοποιούν όλες τις κάμερες και το ραντάρ.
Το νέο Hyundai Kona μοιράζεται το ίδιο πάτωμα με το επερχόμενο Kia Stonic με τις διαστάσεις του να ορίζονται στα 4.165 χλστ. μήκους, 1.800 χλστ. πλάτους και 1.550 χλστ. ύψους. Το μεταξόνιο του έχει μήκος 2.600 χλστ., ενώ στην ανακοίνωσή της η κορεάτικη φίρμα ισχυρίζεται πως έχει βελτιστοποιήσει την διάταξη της νέας πλατφόρμας προκειμένου να μειωθεί το ύψος του κεντρικού τούνελ στην καμπίνα, κάτι που συνεπάγεται σε μεγαλύτερη ευρυχωρία για τα πόδια των πίσω επιβατών. Έπειτα, περνώντας στο χώρο αποσκευών η Hyundai εξοπλίζει το μοντέλο της με ξεχωριστά αναδιπλούμενα καθίσματα και ρυθμιζόμενο δάπεδο δύο θέσεων, υποσχόμενη άνεση στη φόρτωση ενός ποδηλάτου.

Αναφορικά με τους κινητήρες το νέο μοντέλο θα έρθει στην Ευρώπη με έναν τρικύλινδρο βενζινοκινητήρα T-GDI 1.0 λτ. με εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο, ο οποίος  αποδίδει ισχύ 120 ίππων, με τη μάρκα να υπόσχεται μέγιστη ταχύτητα 181 χλμ./ώρα. Από κει και μετά στη γκάμα θα υπάρχει και ο 1,6 λίτρων τούρμπο βενζινοκινητήρας με 177 άλογα, που θα συνδυάζεται με ένα επτατάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη αλλά και ο ατμοσφαιρικός κινητήρας 2.0 λτ. με 149 ίππους. Στα diesel οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν την ύπαρξη ενός μόνο συνόλου χωρητικότητας 1.6 λίτρων με απόδοση 136 ίππων. Αξίζει να αναφερθεί δε πως το νέο μοντέλο θα διατίθεται σε δικίνητες και τετρακίνητες εκδόσεις.

Τέλος η Hyundai ανακοίνωσε επίσης μια ειδική έκδοση με την ονομασία «Iron Man», η οποία είναι κατά 40 χλστ. πιο πλατιά, διαθέτει ειδικούς LED προβολείς, καπό ματ χρώματος και λεπτομέρειες σε κόκκινο και χρυσό σε συγκεκριμένα σημεία του αμαξώματος. Το παζλ των βελτιώσεων στην ειδική αυτή έκδοση ολοκληρώνεται με τις μεγάλες ζάντες 19 ιντσών.

Αξίζει να αναφέρουμε πως αρχικά το μοντέλο θα κυκλοφορήσει στην Κορέα μέσα στο μήνα και αμέσως μετά θα ακολουθήσουν οι ευρωπαϊκές αγορές, ενώ στις αρχές του 2018 θα φτάσει και στην Αμερική. Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για την τιμολογιακή πολιτική που θα ακολουθηθεί στην Ευρώπη, ωστόσο το καλό value for money θεωρείται δεδομένο, κρίνοντας από την ιστορία της μάρκας τις τελευταίες δεκαετίες.
 
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Toyota
moto