Φόρο τιμής στους Αμερικανούς πιλότους μαχητών που έδρασαν κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου αποτίει η Ford.

Μοναδική Ford Mustang Eagle Squadron

3.306 Επισκέψεις στο άρθρο (2/7/2018)

Φόρο τιμής στους Αμερικανούς πιλότους μαχητικών αεροσκαφών που έδρασαν κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου αποτίει η Ford, η οποία παρουσίασε τη μία και μοναδική Mustang Eagle Squadron.

Η ειδική αυτή έκδοση του μοντέλου είναι δουλειά της Ford Performance αλλά και του γνωστού βελτιωτικού οίκου RTR Vehicles. Βασισμένη σε μία Ford Mustang GT το μοντέλο έχει αποκτήσει ένα ευρύ κιτ αμαξώματος από ίνες άνθρακα, το οποίο είναι βαμμένο με χακί χρώμα, ενώ φέρει πάνω και του και χαρακτηριστικά χρώματα τα οποία μεταφέρονται από τα πολεμικά αεροσκάφη.
 
Κάτω από το καπό βρίσκεται ο 5.0 λίτρων V8 κινητήρας της Mustang, ο οποίος έχει αποκτήσει πλέον υπερτροφοδότηση με κομπρέσορα, που βοηθά την ισχύ του να φτάσει τους 700 ίππους, ενώ για να ελεγχτεί ακόμα καλύτερα αυτή η επιπλέον δύναμη έχει εγκατασταθεί ένα ρυθμιζόμενο σύστημα ανάρτησης της RTR.
 
Το αυτοκίνητο θα κάνει το παγκόσμιο ντεμπούτο του στο φετινό Goodwood Festival of Speed. Θα παρουσιαστεί στο κοινό για πρώτη φορά την Πέμπτη 12 Ιουλίου, όταν και ο Vaughn Gittin Jr, ο οποίος είναι ο ιδιοκτήτης της RTR Vehicles θα πραγματοποιήσει μια διαδρομή με τη Mustang Eagle Squadron.

Τέλος να σημειώσουμε πως μετά το ντεμπούτο του το μοντέλο θα πωληθεί μέσω δημοπρασίας τα έσοδα της οποίας θα δωθούν για φιλανθρωπικό σκοπό.

BRIDGESTONE TURANZA 6
test center