Η ισχύς του σκληροτράχηλου SUV συνεχίζει να πηγάζει από έναν ατμοσφαιρικό κινητήρα 1,7 λίτρων.

Περισσότερα καινούρια καλούδια υπάρχουν στην καμπίνα.

Aνανεωμένο Lada Niva 4x4

20.461 Επισκέψεις στο άρθρο (17/12/2019)

Η Lada αποφάσισε να ανανεώσει το Νiva προσφέροντάς του πολύ πιο πλούσιο και προσεγμένο εξοπλισμό, χωρίς να μειώνεται ούτε στο ελάχιστο ωστόσο ο πρακτικός χαρακτήρας του ρώσικου SUV.


To Lada Niva βρίσκεται στην αγορά εδώ και παραπάνω από τέσσερις δεκαετίες χωρίς μεγάλες αλλαγές στην εμφάνισή του στηριζόμενο στο τρίπτυχο: μικροί τετρακύλινδροι κινητήρες, μόνιμη τετρακίνηση και μεγάλα επίπεδα αξιοπιστίας.

Η εταιρεία πάντως φροντίζει, όποτε μπορεί, να προσφέρει αναβαθμίσεις στο Niva με σκοπό να κρατήσει το ενδιαφέρον για το μοντέλο ψηλά, με την ίδια την Lada να υποστηρίζει πως  το Niva 4x4 είναι σήμερα το πιο προσιτό SUV στη ρωσική αγορά και ένα από τα πιο γνωστά αυτοκίνητα σε ολόκληρο τον κόσμο.

Αλλαγές στην εξωτερική του εμφάνιση δεν υπάρχουν, αφού η μόνη διακριτή διαφορά είναι η προσθήκη φώτων ομίχλης στον εμπρός προφυλακτήρα στο εξοπλιστικό επίπεδο Urban. Περισσότερα καινούρια καλούδια υπάρχουν στην καμπίνα αφού η Lada προσφέρει τώρα στο μοντέλο πιο άνετα καθίσματα με νέο μηχανισμό αναδίπλωσης, ηλεκτρικά παράθυρα, ανανεωμένο σύστημα ελέγχου του κλιματισμού με νέας σχεδίασης αεραγωγούς για καλύτερη απόδοση, μεγαλύτερο ντουλαπάκι μπροστά από τον συνοδηγό, δύο νέες ποτηροθήκες ανάμεσα από τα μπροστινά θερμαινόμενα καθίσματα και ψηφιακό οθόνη για τις ενδείξεις του υπολογιστή ταξιδίου στον αναλογικό πίνακα οργάνων. Αυτό είναι ένα τεράστιο άλμα για την ρωσική φίρμα, η οποία διακρίνεται για τις χαμηλές τιμές και κατ΄επέκταση τις όποιες εκπτώσεις στην ποιότητα.

Τέλος, η ισχύς του σκληροτράχηλου SUV συνεχίζει να πηγάζει από έναν ατμοσφαιρικό κινητήρα 1,7 λίτρων απόδοσης 83 ίππων που μέσω ενός 5τάχυτου μηχανικού κιβωτίου στέλνεται και στους τέσσερις τροχούς. Η επίδοση του Niva 4x4 στο 0-100 χλμ./ώρα είναι… 17 δευτερόλεπτα ενώ η μέγιστη τελική ταχύτητα δεν ξεπερνά τα 142 χλμ./ώρα. Κανείς δεν το αγοράζει φυσικά για την γρηγοράδα του.

Οι τιμές του ανανεωμένου Lada Niva 4x4 καθώς και η ημερομηνία λανσαρίσματός του θα γίνουν γνωστές σύντομα ωστόσο θα αφορούν αγορές εκτός της Ελλάδος, αφού η μάρκα δεν εκπροσωπείται στη χώρα μας.

NEO TRAFIC
skoda