3 φωτογραφίες »

Ντεμπούτο της Mustang Mach-E στην Ευρώπη

3.693 Επισκέψεις στο άρθρο (14/2/2020)

Η νέα ηλεκτροκίνητη Mustang Mach-E με αυτονομία 600 χλμ. πραγματοποίησε το ευρωπαϊκό, δημόσιο ντεμπούτο της στο Λονδίνο, στο μοναδικό roadshow της Ford με την ονομασία «Go Electric».

Η Ford αποκάλυψε σήμερα για πρώτη φορά τη νέα Mustang Mach-E στο ευρωπαϊκό κοινό, με την ευκαιρία του λανσαρίσματος της εμπειρίας «Go Electric» που στόχο έχει να συνεισφέρει στην ομαλή μετάβαση των αγοραστών της γηραιάς ηπείρου σε ένα εξηλεκτρισμένο μέλλον. Mε το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη μέρα, η εταιρεία επιταχύνει τη μετάβασή της στην ηλεκτροκίνηση βάζοντας ολοταχώς ρότα προς ένα αθόρυβο και πιο καθαρό μέλλον στο μαγικό κόσμο της σύγχρονης αυτοκίνησης.

Η πανευρωπαϊκή εμπειρία «Go Electric» της Ford έκανε πρεμιέρα στο Λονδίνο, με σκοπό την εξοικείωση των καταναλωτών με την ηλεκτροκίνηση, αλλά και την κατανόηση του τρόπου λειτουργίας των επιμέρους συστημάτων της. Στο πλαίσιο της εν λόγω εκδήλωσης, η Ford πραγματοποίησε την ευρωπαϊκή πρεμιέρα της πλήρως ηλεκτρικής Mustang Mach-E που έρχεται να αποδείξει ότι ένα εξηλεκτρισμένο μέλλον, εκτός από βιώσιμο, μπορεί παράλληλα να είναι και συναρπαστικό.

Στο τεχνικό σκέλος, η Mustang Mach-E διατίθεται με δύο επιλογές ως προς τη χωρητικότητα της μπαταρίας ιόντων λιθίου (standard range 75,7 kWh και extended range 98,8 kWh) είτε με κίνηση στους πίσω τροχούς είτε με τετρακίνηση μέσω της χρήσης ηλεκτροκινητήρων σταθερού μαγνήτη. Στην έκδοση extended range και κίνηση στους πίσω τροχούς, η Mustang Mach‑E υπόσχεται με μια φόρτιση ηλεκτρική αυτονομία έως και 600 χιλιόμετρα, σύμφωνα με τον WLTP. Το μοντέλο με την ίδια μπαταρία και κίνηση σε όλους τους τροχούς αναμένεται να αποδίδει ισχύ 337 ίππων και ροπή 565 Nm. Η Ford θα προσφέρει επίσης μία ειδική έκδοση υψηλών επιδόσεων. Η Mustang Mach-E GT προβλέπεται να ολοκληρώνει την επιτάχυνση 0 -100 χλμ/ώρα σε χρόνο μικρότερο των 5 δλ., αποδίδοντας προβλεπόμενη ισχύ 465 ίππων και ροπή 830 Nm.

Κλείνοντας, σημειώστε πως, η Ford σκοπεύει να λανσάρει 18 εξηλεκτρισμένα οχήματα στην ευρωπαϊκή αγορά μέχρι τα τέλη του 2021, εκ των οποίων τα 14 τη φετινή χρονιά. Ο εξηλεκτρισμός των best-seller μοντέλων της Ford μπορεί να εξοικονομήσει για τους ευρωπαίους πελάτες πάνω από 30 εκατομμύρια ευρώ ετησίως σε δαπάνες καυσίμου, ενώ παράλληλα θα συνδράμει τα μέγιστα στην βελτίωση του ατμοσφαιρικού αέρα και τη μείωση των ρύπων σε πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο.
 

Hyundai
vw