4 φωτογραφίες »

Στην πιο ισχυρή AMG GLA 45 S τα άλογα ανέρχονται στα 421 και τα Nm ροπής στα 500.

Νέες Mercedes-AMG GLA 45 και GLA 45 S

6.892 Επισκέψεις στο άρθρο (26/2/2020)

Ο επευφημημένος 2λιτρος υπερτροφοδοτούμενος τετρακύλινδρος κινητήρας της Mercedes, μπήκε κάτω από το καπό της νέας AMG GLA 45 και το μοντέλο έκανε την εμφάνισή του με σπορ εμφάνιση και 387 ίππους. Με 421 ίππους έρχεται η ισχυρότερη Mercedes-AMG GLA 45 S.


Παρουσιάζοντας τη νέα ισχυρή Mercedes-AMG GLA 45 ενόψει της επίσημης αποκάλυψης του μοντέλου στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, η μάρκα αναφέρει πως στην AMG GLA 45 ο 2,0 λίτρων υπερτροφοδοτούμενος τετρακύλινδρος κινητήρας έχει ρυθμιστεί για προσφέρει 387 ίππους και 480 Nm ροπής, ενώ στην πιο ισχυρή AMG GLA 45 S τα άλογα ανέρχονται στα 421 και τα Nm ροπής στα 500.
 
Αμφότερες οι εκδόσεις συνδυάζονται με το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη οκτώ σχέσεων αλλά και στο σύστημα τετρακίνησης 4MATIC+, που στέλνει την κίνηση σε όλους τους τροχούς. Η Mercedes εκτιμά ότι η GLA 45 μπορεί να φτάσει από στάση τα 100 χλμ./ώρα σε 4,4 δευτερόλεπτα, ενώ η GLA 45 S χρειάζεται 4,3 δευτερόλεπτα για το ίδιο σπριντ. Η τελική ταχύτητα στην πρώτη περίπτωση φτάνει τα 250 χλμ./ώρα, ενώ στη δεύτερη τα 270 χλμ./ώρα.
 
Οι γερμανοί μηχανικοί της Mercedes έχουν αναθεωρήσει τη γεωμετρία της ανάρτησης της GLA 45, ενώ το ψαλίδι είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στη μείωση του βάρους. Παρόντες και οι προσαρμοζόμενοι αποσβεστήρες που επιτρέπουν στους οδηγούς να διαλέξουν ανάμεσα από τρεις ρυθμίσεις (Comfort, Sport, Sport+), ενώ μια ποδιά αλουμινίου έχει τοποθετηθεί κάτω από τον κινητήρα για λόγος ενίσχυσης της δομής του μπροστά μέρους.
 
Υπεύθυνες για να σταματήσουν την ισχύ της GLA 45 είναι οι τετραπίστονες δαγκάνες με δίσκους 350 χιλιοστών στο μπροστά άξονα και οι μονοπίστονες δαγκάνες με δίσκους 330 χιλιοστών στον πίσω άξονα. Το προαιρετικό πακέτο AMG Dynamic Plus, το οποίο είναι στάνταρ στην GLA 45 S προσφέρει στο μπροστά μέρος εξαπίστονες δαγκάνες και δίσκους 360 χιλιοστών.
 
Στο εξωτερικό κομμάτι η εταιρεία συνδυάζει την GLA 45 με τη γνωστή γρίλια, αλλά και LED προβολείς. Οι «ώμοι» είναι λίγο πιο έντονοι, ενώ κάτω από τα διευρυμένα φτερά δεσπόζουν τροχοί 19 ιντσών, ενώ υπάρχουν προαιρετικές ζάντες 21 ιντσών. Tο πίσω μέρος φέρει μια μεγαλύτερη αεροτομή οροφής και έναν αναβαθμισμένο προφυλακτήρα που περιλαμβάνει διπλές απολήξεις εξάτμισης.
 
Στο εσωτερικό η Mercedes εγκαθιστά σπορ καθίσματα που προσφέρουν καλύτερη στήριξη στο σώμα για τις ανάγκες της σπορ οδήγησης, ενώ υπάρχουν και ακόμα πιο ικανά καθίσματα AMG Performance που είναι προαιρετικά.
 
Οι τιμές των Mercedes-AMG GLA 45  και Mercedes-AMG GLA 45 S δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα.

Hyundai
NISSAN