4 φωτογραφίες »

O ατμοσφαιρικός V8 αποδίδει 480 άλογα και 570 Nm ροπής.

Νέα Mustang Mach 1

3.999 Επισκέψεις στο άρθρο (17/6/2020)

To όνομα Mach 1 αναβιώνει σε μια ειδική έκδοση για την θρυλική Mustang με ισχύ 480 άλογα και 570 Nm ροπής. Γνωρίστε την.


Στην παρουσίαση της Mustang Mach 1 προχώρησε η Ford, μια έκδοση που αφενός σηματοδοτεί την επιστροφή μιας ιστορικής ονομασίας και αφετέρου προορίζεται να καλύψει το κενό μεταξύ της GT και των κορυφαίων εκδόσεων Shelby.

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον συγκεντρώνει το κομμάτι της ισχύος οπότε ας αρχίσουμε με αυτό. Στο μηχανοστάσιο λοιπόν βρίσκεται ο γνωστός Coyote ατμοσφαιρικός V8 κινητήρας 5,0 λίτρων που, παρά τις φήμες που μιλούσαν για 530+ ίππους, αποδίδει 480 άλογα και 570 Nm ροπής. Τα καλά νέα είναι ότι η έκδοση θα προσφέρεται στον βασικό εξοπλισμό με το 6άρι μηχανικό κιβώτιο Tremec από την Shelby GT350 με λειτουργία rev-matching. Προαιρετικά υπάρχει και η επιλογή του αυτόματου κιβωτίου των 10 σχέσεων. Από τις GT350 και GT500, η Mach 1 παίρνει επίσης με το σύστημα ψύξης αλλά και άλλα καλούδια ενώ το νέο της πιο επιθετικό στήσιμο και τα δυνατότερα φρένα Brembo βοηθούν στο να γίνει η Mach 1 «η πιο γρήγορη 5λιτρη Mustang στην πίστα».

Στο κομμάτι της εμφάνισης, η νέα έκδοση ξεχωρίζει χάρη στους μεγαλύτερους αεραγωγούς, την διαφορετική γρίλια και το νέο μεγαλύτερο διαχύτη στον πρόβολο, τις ρετρό ζάντες, τα γραφικά στο αμάξωμά της ενώ στο πίσω μέρος, οι τέσσερις απολήξεις προειδοποιούν αυτόν που ακολουθεί πως δεν πρόκειται για μια οποιαδήποτε Mustang.

Το εσωτερικό εξοπλίζεται με Recaro σπορ καθίσματα, νέο επιλογέα ταχυτήτων, μεταλλικά μαρσπιέ και πολλές ακόμη μικρές λεπτομέρειες που σκοπό έχουν να διαφοροποιήσουν την Mach 1 από τις υπόλοιπες εκδόσεις.

Η παραγωγή θα είναι περιορισμένη ενώ το εμπορικό λανσάρισμα θα γίνει στην Βόρεια Αμερική την άνοιξη του 2021. Πάντως, είναι πολύ πιθανόν κάποια αυτοκίνητα να γίνουν διαθέσιμα και στην Ευρώπη. Αναμένουμε.
 

SPRING SEAT
NISSAN