H ψηφιακή πρόταση της SRK Designs.

Πρόταση για το Audi Q5 Sportback

5.405 Επισκέψεις στο άρθρο (18/6/2020)

To Q5 Sportback θα είναι ελαφρώς πιο ακριβό από την απλή έκδοση αλλά θα προσφέρει πιο σπορτίφ λουκ. Το περιμένουμε μέσα στο 2020.


Κατά τη διάρκεια της ετήσιας συνέντευξης Τύπου τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους, η Audi ανακοίνωσε την προσθήκη ενός νέου μέλους στην οικογένεια των SUV της. Ο Bram Schot, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, επιβεβαίωσε τις φήμες που κυκλοφορούν από τις αρχές του 2020 ότι θα λανσαριστεί ένα Audi Q5 Sportback. Αρκετές εβδομάδες αργότερα, πήραμε μια πρώτη γεύση για το επερχόμενο coupe SUV χάρη σε μια σειρά από φωτογραφίες κατασκόπων και τώρα μια ψηφιακή πρόταση προσπαθεί να δείξει πως θα μπορούσε να μοιάζει το μοντέλο χωρίς καμουφλάζ

Η SRK Designs έλαβε υπόψη της τις κατασκοπευτικές φωτογραφίες που έχουν κυκλοφορήσει και με βάση αυτές, τροποποίησε την coupe οροφή του απλού Q5, υιοθετώντας επίσης σε κάποια σημεία διαφορετική σχεδίαση, μιας και ο ερχομός του Q5 Sportback θα συνδυαστεί με την ανανέωση του μοντέλου.

Η ίδια παλέτα των μηχανικών συνόλων θα χρησιμοποιηθεί τόσο στο Q5 όσο και στο Q5 Sportback. Δεν περιμένουμε σημαντικές αλλαγές στη σύνθεση της, αλλά μερικοί κινητήρες ίσως εξελιχτούν για να προσφέρουν καλύτερη κατανάλωση καυσίμου και μειωμένες εκπομπές ρύπων.

Μέχρι αυτή την στιγμή, δεν έχει γίνει γνωστό πότε θα γίνει το λανσάρισμα του ανανεωμένου Q5, αλλά το περιμένουμε μέσα στο 2020 μαζί με την άφιξη του Q5 Sportback. Όποιος θα θελήσει να αγοράσει το Q5 Sportback, σύμφωνα πάντα με τα γερμανικά μέσα, θα πρέπει να καταβάλει περίπου 2.000 ευρώ περισσότερα από την τιμή που έχει προβλεφθεί για το Q5 στην εκάστοτε αγορά. Φυσικά στόχος της Audi είναι μέσω του νέου κουπέ SUV, είναι να μπει ακόμα πιο δυναμικά στη συγκεκριμένη κατηγορία μοντέλων, καθώς ως γνωστών τα SUV/Crossover έχουν ακόμα τη μερίδα του λέοντος σε ότι αφορά την προτίμηση του ευρωπαϊκού αγοραστικού κοινού.
 

Hyundai
vw