Θέτουμε αντιμέτωπο το νέο Ford Fiesta απέναντι στην τριάδα των Best Sellers, Toyota Yaris, Opel Corsa και Peugeot 208. Ποιος θα κερδίσει τη «μάχη»; Εσείς ποιο θα επιλέγατε;

Ford Fiesta

Toyota Yaris

Peugeot 208

Opel Corsa

Νέο Fiesta Vs Best Sellers

53.056 Επισκέψεις στο άρθρο (8/12/2017)

To νέο Ford Fiesta στοχεύει στην κορυφή της κατηγορίας του και για να την κατακτήσει θα πρέπει να ξεπεράσει τα best sellers Toyota Yaris, Opel Corsa και Peugeot 208. Και για να βάλουμε λίγο άρωμα πολυτέλειας, αποφασίσαμε να συγκρίνουμε τις ανώτερες εξοπλιστικές τους εκδόσεις.

Η άνοδος στις ταξινομήσεις των νέων μοντέλων το 2017, έχει χαρίσει μικρά χαμόγελα στην ελληνική αγορά και εν πολλοίς οφείλεται στην κατηγορία των μικρών αυτοκινήτων, τα οποία εξακολουθούν τα κατέχουν τη μερίδα του λέοντος στην πίτα των πωλήσεων. Πρωταγωνιστές σε αυτήν την κατηγορία είναι ο σχεδόν μόνιμος πρωταθλητής, Toyota Yaris που μετράει 2.798 ταξινομήσεις, το Nissan Micra με 2.023 ταξινομήσεις και έπονται τα Opel Corsa (1.813 μονάδες) και Peugeot 208 (1.739 μονάδες). 

Στο θέμα μας διαλέξαμε να συγκρίνουμε τη νεότερη των αφίξεων, το νέο Fiesta, με τους 3 πρώτους σε πωλήσεις, το Yaris, το Corsa και το 208 (παρόλο που το Micra είναι δεύτερο σε πωλήσεις, οι περισσότερες από αυτές αφορούν την προηγούμενη γενιά, επομένως ακόμη δεν μπορούμε να έχουμε μια σαφή εικόνα των πωλήσεων). Φυσικά επιλέξαμε κινητήρες βενζίνης που έχουν παρόν, αλλά και… μέλλον, με απόδοση γύρω στα 100 άλογα, στις ανώτερες εξοπλιστικές εκδόσεις για να υπάρχει ισορροπία, καθώς ορισμένα μοντέλα δεν βγαίνουν από τη βασική με τα συγκεκριμένα μηχανικά σύνολα. 

Σχεδίαση: Ξεχωρίζει η γαλλική κομψότητα
Παρά την υποκειμενικότητα που πάντα υπάρχει κρίνοντας το παρουσιαστικό ενός αυτοκινήτου, μπορούμε να πούμε πως και τα 4 μοντέλα διαθέτουν μοντέρνα και ευχάριστη σχεδίαση. Το Peugeot 208 συνδυάζει το κομψό στυλ με το δυναμισμό δείχνοντας το πιο σπορ από τα τρία μοντέλα με τις λεπτομέρειες χρωμίου να αναδεικνύουν ένα πιο premium χαρακτήρα. Δυναμισμό αποπνέει και το Yaris, που μόλις ανανεώθηκε, ενώ διαθέτει και το πιο νεανικό προφίλ από τα τρία, κυρίως χάρη στη πολύ μεγάλη εισαγωγή στο εμπρόσθιο μέρος και το σχήμα «καταμαράν» που σχηματίζεται στη μάσκα του. Το νέο Fiesta από την άλλη άμβλυνε το δυναμισμό που είχε το προηγούμενο μοντέλο υιοθετώντας ένα ώριμο και εκλεπτυσμένο design, χωρίς σχεδιαστικές υπερβολές. Τέλος, το Opel Corsa συγκριτικά με τα άλλα μοντέλα είναι ίσως το πιο ουδέτερο σχεδιαστικά, με το μπροστά μέρος να δίνει μια πιο σύγχρονη νότα στην εικόνα του.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Mercedes
moto