Τα 3 best seller μικρά του 2017

34.633 Επισκέψεις στο άρθρο (8/2/2018)

Τα Toyota Yaris, Opel Corsa και Peugeot 208 αποδείχθηκαν τα τρία πιο δημοφιλή μικρά μοντέλα για το 2017, μιας κατηγορίας που εδώ και χρόνια κρατάει τα σκήπτρα των πωλήσεων. Διαβάστε στο θέμα μας τη σύγκριση των τριών μοντέλων.

Το 2017 η ελληνική αγορά αυτοκινήτου πραγματοποίησε άνοδο στις συνολικές πωλήσεις, συγκριτικά με το 2016 και για ακόμη μία χρονιά η κατηγορία των μικρών αυτοκινήτων ήταν η δημοφιλέστερη όλων. Best seller της κατηγορίας ήταν και φέτος το Toyota Yaris, με το Opel Corsa να το ακολουθεί -όπως και τα προηγούμενα 2 χρόνια- στη δεύτερη θέση των πωλήσεων, με το Peugeot 208 να κλείνει την πρώτη τριάδα της κατηγορίας, ενώ συγχρόνως μέτρησε και τις περισσότερες ταξινομήσεις σε εταιρικές πωλήσεις. Εμείς στο συγκριτικό μας επιλέξαμε βενζινοκίνητες εκδόσεις, οι οποίες πήραν κεφάλι έναντι των diesel και συγχρόνως τις πιο ενδιαφέρουσες οδηγικά, προτιμώντας αυτές με τα περισσότερα άλογα. 

Ξεχωρίζει η γαλλική κομψότητα
Παρά την υποκειμενικότητα που πάντα υπάρχει κρίνοντας τη σχεδίαση ενός αυτοκινήτου, μπορούμε να πούμε πως το μοντέλο της Peugeot είναι αυτό που παρουσιάζει μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα. Το γαλλικό μικρό συνδυάζει το κομψό στυλ με το δυναμισμό δείχνοντας το πιο σπορ από τα τρία μοντέλα με τις λεπτομέρειες χρωμίου να αναδεικνύουν ένα πιο premium χαρακτήρα. Δυναμισμό αποπνέει και το Yaris, το οποίο επιπλέον διαθέτει και το πιο νεανικό προφίλ από τα τρία, κυρίως χάρη στη πολύ μεγάλη εισαγωγή στο εμπρόσθιο μέρος και το σχήμα «καταμαράν» που σχηματίζεται στη μάσκα του. Τέλος, το Opel Corsa συγκριτικά με τα  άλλα μοντέλα είναι ίσως το πιο ουδέτερο σχεδιαστικά, με το μπροστά μέρος να δίνει μια πιο σύγχρονη νότα  στην εικόνα του.

Value For Money: Φθηνότερο και με 6ετή εγγύηση το Yaris
Η διαφορά στην τιμή του Yaris, που ανέρχεται στα 13.100 ευρώ συγκριτικά με τα άλλα δύο μοντέλα είναι παραπάνω από 2 χιλιάδες ευρώ, η οποία σε αυτά τα ποσά ασφαλώς και είναι αισθητή. Σε συνδυασμό μάλιστα με την 6ετή εγγύηση που προσφέρει η  Toyota, το Yaris διαθέτει μια εξαιρετική σχέση αξίας/τιμής. Από την άλλη ωστόσο, ο εξοπλισμός των Corsa και 208 είναι πλουσιότερος, καθώς διατίθενται στα ανώτερα εξοπλιστικά επίπεδα, Innovation και Allure με τιμές από 15.650 και 15.200 ευρώ αντίστοιχα. Αυτό δε σημαίνει πως το Yaris έχει ελλείψεις, ωστόσο εφόσον θέλετε κάποια έξτρα, όπως ζάντες αλουμινίου, προβολείς ομίχλης ή οθόνη αφής (7 ιντσών), χαρακτηριστικά που διαθέτουν τα 208 και Corsa, θα πρέπει να καταφύγετε σε ανώτερες εκδόσεις Active Plus και Style με τιμές από 15.040 και 15.710 ευρώ αντίστοιχα.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

NEO TRAFIC
moto