Το δακτυλικό αποτύπωμα των ιδιοκτητών του νέου Hyundai Santa Fe θα είναι πλέον το «κλειδί» για να παρέχει την πρόσβαση στο αυτοκίνητο αλλά και την ενεργοποίηση του κινητήρα!

Το Hyundai Santa Fe ξεκλειδώνει με το δάχτυλο

4.852 Επισκέψεις στο άρθρο (19/12/2018)

Το δακτυλικό αποτύπωμα των ιδιοκτητών του νέου Hyundai Santa Fe θα είναι πλέον το «κλειδί» για να παρέχει την πρόσβαση στο αυτοκίνητο αλλά και την ενεργοποίηση του κινητήρα!

Με αυτή την τεχνολογία προορίζει να εξοπλίζει το δημοφιλές SUV, η κορεατική μάρκα, με το μοναδικό αρνητικό που υπάρχει στην προκειμένη περίπτωση να είναι πως θα διατεθεί μόνο στην αγορά της Κίνας, τουλάχιστον για αρχή.
 
Τα κινέζικα μοντέλα Hyundai Sante Fe, είναι εφοδιασμένα με συσκευές ανάγνωσης δακτυλικών αποτυπωμάτων τόσο στη λαβή της πόρτας, όσο και στο κουμπί που ενεργοποιεί και απενεργοποιεί τον κινητήρα. Μάλιστα όπως αναφέρει η μάρκα η τεχνολογία αυτή μπορεί να υποστηρίξει πολλαπλά κρυπτογραφημένα δακτυλικά αποτυπώματα και ανάλογα με τον χρήστη που χειρίζεται το όχημα, διαμορφώνονται αυτόματα οι ρυθμίσεις για τα καθίσματα και τους καθρέπτες.
Μάλιστα οι αυτόματες ρυθμίσεις δεν αποκλείεται με το πέρασμα του χρόνου να φάνουν χρήσιμες και για άλλες λειτουργίες του αυτοκινήτου, όπως η ρύθμιση της θερμοκρασίας αλλά και της θέσης του τιμονιού.
 
Από κει και πέρα το εν λόγω σύστημα υποστηρίζεται πως είναι ιδιαίτερα ασφαλές, με τους κορεάτες να αναφέρουν πως το ποσοστό λάθους είναι 1 στις 50.000, όπως ακριβώς συμβαίνει με την τεχνολογία Touch ID της Apple.
 
Μπορεί η συγκεκριμένη τεχνολογία να προσφέρεται μόνο στα Hyundai Santa Fe της Κίνας, όμως γίνεται λόγος πως δεν αποκλείεται στο μέλλον να εξοπλίσει και άλλα αυτοκίνητα της μάρκας, που με τη σειρά τους θα πωληθούν σε ολόκληρο τον πλανήτη και κατ επέκταση και στην Ελλάδα.

Toyota
moto