Το Lada Niva.

«Ευρωπαίος» και με τη «βούλα» το Lada Niva

7.665 Επισκέψεις στο άρθρο (24/6/2019)

Το μοτέρ των 1,7 λίτρων πήρε πιστοποίηση Euro 6d-Temp και πλέον η Lada ξεπέρασε τον σημαντικότερο σκόπελο στην προσπάθεια της να αυξήσει την παρουσία της στις ευρωπαϊκές αγορές.

Πριν από περίπου δύο μήνες σας είχαμε προϊδεάσει ότι η Lada θα αποχωρήσει από τα εδάφη της Ευρώπης λόγω των αυστηρότερων προτύπων για τις εκπομπές ρύπων, ωστόσο είχαμε τονίσει πως στόχος της Lada ήταν να συνεχίσει να προσφέρει το Niva.
 
Το επί σειρά ετών «10άρι» της μάρκας σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες μπορεί τώρα να συνεχίσει την εμπορική του πορεία χάρη στην έγκριση που πήρε το Euro 6d-Temp, πλέον, προδιαγραφών μοτέρ των 1,7 λίτρων και απόδοσης 83 ίππων. Σημαντικό είναι να σημειωθεί πως αυτό ήταν μια προϋπόθεση για να μπορέσει η μάρκα να ξεκινήσει μια πιο επιθετική καμπάνια για το μικρό και σκληροτράχηλο SUV της, αφού μέχρι τώρα οι πωλήσεις του Niva στην Γερμανία περιορίζονταν κάτω από 1.000 αυτοκίνητα τον χρόνο.

Το μοντέλο προσφέρεται στην γερμανική αγορά σε δύο εκδόσεις: στην βασική με τιμή από 11.990 ευρώ και σε μια δεύτερη που έχει πάνω της πιο πλούσιο εξοπλισμό με τιμή από 13.290 ευρώ. Η Lada μέχρι αυτή την στιγμή δεν έχει γνωστοποιήσει σε τι αλλαγές προχώρησε στο τεχνολογικό και μηχανολογικό κομμάτι για να μπορέσει το 1.700άρι μοτέρ του Niva να πιστοποιηθεί ως Euro 6d-Temp μηχανικό σύνολο, ιδιαίτερα αν λάβει κανείς υπόψη πως ο κινητήρας εκπέμπει 226 γρ.C02/χλμ.

Περισσότερες πληροφορίες για τις επόμενες κινήσεις της Lada στις ευρωπαικές αγορές αναμένονται σύντομα.
 
 

Toyota
test center