Η νέα πλατφόρμα της Toyota για το Yaris και τα άλλα μικρά.

Το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό της νέας πλατφόρμας σύμφωνα με την Toyota είναι πως μπορεί να βασίσει μοντέλα με διαφορετικά μήκη μεταξονίων.

Η αρχιτεκτονική που θα βασίσει το ιαπωνικό best-seller έχει λάβει την ονομασία GA-B.

Οι σχεδιαστές της πλατφόρμας κατάφεραν να χαμηλώσουν το κέντρο βάρους.

Φήμες αναφέρουν πως μετά το νέο Yaris, η Toyota στην ίδια πλατφόρμα θα κατασκευάσει ένα νέο μικρό crossover, το οποίο θα πάρει θέση κάτω από το C-HR.

Η νέα πλατφόρμα του επόμενου Toyota Yaris

7.900 Επισκέψεις στο άρθρο (5/9/2019)

Η Toyota έβαλε μπρος προκειμένου κάποια στιγμή το 2020 να παρουσιάσει τη νέα γενιά του Yaris, ωστόσο πριν από αυτό φρόντισε να δείξει την πλατφόρμα πάνω στην οποία θα βασιστεί το νέο μικρό.


Η αρχιτεκτονική που θα βασίσει το ιαπωνικό best-seller έχει λάβει την ονομασία GA-B και αποτελεί μία εξέλιξη της πιο γνωστής πλατφόρμας της μάρκας TNGA που στηρίζει το μεγαλύτερο μέρος της ευρωπαϊκής γκάμας της Toyota, από το Prius και το Corolla έως το Camry και το RAV4.
 
Το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό της νέας πλατφόρμας σύμφωνα με την Toyota είναι πως μπορεί να βασίσει μοντέλα με διαφορετικά μήκη μεταξονίων, κάτι που υποδηλώνει ότι η μάρκα θα επεκτείνει τελικά την γκάμα μικρών αυτοκινήτων της πέρα ​​από το Yaris με διαφορετικά στυλ αμαξώματος. Αυτό επιβεβαιώνεται και από τις δηλώσεις τον σχεδιαστών που αναφέρουν πως η παραπάνω δυνατότητα τους δίνει την άνεση να δώσουν σε κάθε νέο μοντέλο μια ξεχωριστή εμφάνιση.
 
Η Toyota υποστηρίζει ότι οι προηγμένες δομικές τεχνικές κατασκευής δίνουν στην GA-B ένα άκαμπτο κάτω μέρος, ενώ σημείωσε πως μπορεί να φιλοξενήσει διαφορετικές διατάξεις ανάρτησης.
 
Παράλληλα οι σχεδιαστές της πλατφόρμας κατάφεραν να χαμηλώσουν το κέντρο βάρους, εγκαθιστώντας το κάθισμα του οδηγού χαμηλά και πίσω προς το κέντρο του αυτοκινήτου. Έτσι ισχυρίζονται πως τα αυτοκίνητα που θα βασιστούν στην GA-B θα έχουν μία πιο ελκυστική θέση οδήγησης, ενώ το τιμόνι θα μπορεί να έρθει πιο κοντά στον οδηγό. Τέλος αναφέρθηκε πως η νέα πλατφόρμα θα αποτελέσει αρωγό στα αυτοκίνητα που θα χαρακτηρίζονται από χαμηλό ύψος και μεγαλύτερο πλάτος.
 
Τέλος, φήμες αναφέρουν πως μετά το νέο Yaris, η Toyota στην ίδια πλατφόρμα θα κατασκευάσει ένα νέο μικρό crossover, το οποίο θα πάρει θέση κάτω από το C-HR.

NEO TRAFIC
skoda