H Shelby American θα κάνει τις απαραίτητες ρυθμίσεις για να πάρει ακόμα μεγαλύτερη ισχύ από τον υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα V8 των 5,2 λίτρων της GT500.

Έρχεται πιο ισχυρή Mustang Shelby GT500

3.250 Επισκέψεις στο άρθρο (31/10/2019)

Μπορεί πολλοί να πίστεψαν πως η Ford Mustang Shelby GT500 θα ήταν αρκετά «καυτή», ωστόσο όπως φαίνεται λογάριαζαν χωρίς την Shelby American, η οποία αναμένεται να βάλει τα χέρα της στο πιο ισχυρό μοντέλο Mustang της Ford.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν μέσα του εξωτερικού η Shelby American θα κάνει τις απαραίτητες ρυθμίσεις για να πάρει ακόμα μεγαλύτερη ισχύ από τον υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα V8 των 5,2 λίτρων της GT500, ωστόσο είναι ακόμα πολύ νωρίς για να μάθουμε ποιος θα είναι ο ακριβής αριθμός της ιπποδύναμης.
 
Βέβαια όπως σε κάθε αντίστοιχη περίπτωση, έτσι και σε αυτή υπάρχουν οι φήμες που εν προκειμένω κάνουν λόγο πως η πιο «καυτή» έκδοση της Shelby American θα πρέπει να παράγει «τουλάχιστον 1.000 ίππους», αν και  ο Gary Patterson, πρόεδρος της Shelby American, δήλωσε πως είναι ακόμα πολύ νωρίς για να ειπωθεί κάτι τέτοιο.
 
Να θυμίσουμε πως η υπάρχουσα Ford Mustang Shelby GT500 δεν είναι διαθέσιμη στην αγορά της Ευρώπης, λόγω των εκπομπών ρύπων που προέρχονται από τον υπερτροφοδοτούμενο με κομπρέσορα 5,2 λίτρων V8 κινητήρα από αλουμίνιο, απόδοσης 760 ίππων και 847 Νm ροπής. Το μοτέρ συνεργάζεται με ένα 7άρι αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη για να στέλνεται η κίνηση αποκλειστικά στους πίσω τροχούς.

NEO PROACE
NISSAN