H νέα Mustang Mach-E.

Στα σκαριά και άλλες «Mustang»

2.212 Επισκέψεις στο άρθρο (18/11/2019)

Η Ford φαίνεται πως σχεδιάζει να δώσει το όνομα Mustang και σε μια σειρά από άλλα μοντέλα. Η Μach-E ήταν μόνο η αρχή.

Περίπου πέντε δεκαετίες από την πρεμιέρα της πρώτης Mustang, η Ford αποφάσισε να προσφέρει αυτή την θρυλική ονομασία σε ένα πολύ διαφορετικό αυτοκίνητο. Πρόκειται για ένας αμιγώς ηλεκτρικό SUV με την χαρακτηριστική ονομασία Mach-E και σχεδίαση που παραπέμπει αμέσως στο γνωστό pony car.

Παρά ωστόσο την υιοθέτηση του ίδιου ονόματος και της ίδιας σχεδιαστικής γλώσσας, τα κοινά σημεία μεταξύ των δύο αυτοκινήτων δεν είναι πολλά. Αφενός η Mach-E χρησιμοποιεί την δική της πλατφόρμα και αφετέρου, η αμιγώς ηλεκτρική της «φύση» και ο SUV χαρακτήρας δεν παραπέμπουν σε… Mustang.

Πάρα ταύτα, πληροφορίες κάνουν λόγο πως η Ford σχεδιάζει να λανσάρει και νέα μοντέλα κάτω από την ονομασία Mustang, φτιάχνοντας ουσιαστικά ένα καινούριο τμήμα επιδόσεων. Όλα τα μοντέλα θα έχουν φυσικά πολύ καλές επιδόσεις για να μπορούν να ανταποκριθούν στην μεγάλη κληρονομιά, αλλά δεν έχει αποκαλυφθεί αν τα νέα μοντέλα θα είναι και αυτά ηλεκτρικά ή θα εξοπλίζονται, έστω και εν μέρει, από κάποιον κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Οι πρώτες φήμες κάνουν λόγο πως η Ford δουλεύει πάνω στην κατασκευή μιας 4θυρης «οικογενειακής» Mustang με coupe οροφή και V8 twin-turbo κινητήρα για να σταθεί αντίπαλος των Porsche Panamera και Audi A7 Sportback.

Πώς σας φαίνεται αυτή η εξέλιξη;
 

ELASTIKA 2024
moto