2 φωτογραφίες »

Teaser για το ιαπωνικό μοντέλο.

Kαθυστερεί η αποκάλυψη του Toyota Yaris SUV

4.560 Επισκέψεις στο άρθρο (4/3/2020)

Η ιαπωνική φίρμα αποφάσισε να μην παρουσιάσει το Yaris SUV αυτές τις μέρες αλλάζοντας τα σχέδιά της την τελευταία στιγμή. Γιατί όμως;


Oι φήμες έκαναν λόγο πως η Toyota ήταν έτοιμη να αποκαλύψει στην Γενεύη το, εμπνευσμένο από το Yaris, μικρό SUV που ετοιμάζει, ωστόσο οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο πως η ιαπωνική φίρμα άλλαξε γνώμη τελευταία στιγμή.

Σύμφωνα με την Autonews, αυτό συνέβη επειδή η Έκθεση ακυρώθηκε λόγω κοροναϊού και στην Toyota δεν ήθελαν να προχωρήσουν σε μια διαδικτυακή παρουσίαση του μοντέλου, αφού πιστεύουν πως θα έχουν και άλλες ευκαιρίες να το κάνουν πιο οργανωμένα. Αλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάμε πως, σε αντίθεση με τα περισσότερα μοντέλα που αποκαλύφθηκαν τις τελευταίες μέρες, το μικρό αυτό SUV δεν πρόκειται να λανσαριστεί σύντομα, αφού η Τοyota έχει αποφασίσει να το στείλει στις αντιπροσωπείες τον Μάρτιο του 2021.

Όταν πια φτάσει στην Ευρώπη, το μικρό SUV θα προσφέρεται με τα κινητήρα σύνολα με τα οποία θα διατίθεται νωρίτερα το νέας γενιάς Yaris ενώ πρέπει να σημειωθεί πως η Toyota φαίνεται πως έχει αποφασίσει να εξοπλίσει το μοντέλο με σύστημα τετρακίνησης στις πιο πλούσιες εκδόσεις, γεγονός σπάνιο για την κατηγορία B-Segment.

Τόσο το Υaris όσο και το μικρό SUV θα χρησιμοποιούν την GA-B πλατφόρμα και θα παράγονται κάτω από την ίδια σκεπή, στο εργοστάσιο της Τοyota στο Βαλενσιέν της Γαλλίας. Η φίρμα πιστεύει πως τα δύο αυτά μοντέλα θα αντιπροσωπεύουν το 30% των συνολικών της πωλήσεων από το 2025.
 

Mercedes
test center