2 φωτογραφίες »

Το δημοφιλές Lada Niva αποχωρεί από την Ευρώπη.

Τίτλοι τέλους για το Lada Niva στην Ευρώπη

3.781 Επισκέψεις στο άρθρο (1/6/2020)

Το πλήρωμα του χρόνου έφτασε για το Lada Niva, το οποίο αναμένεται να αποχωρήσει από την Ευρώπη.


Το δημοφιλές Lada Niva μπορεί εδώ και αρκετό καιρό να μην εμπορεύεται στη χώρα μας, ωστόσο υπάρχουν ακόμα κάποιες αγορές στη δυτική Ευρώπη οι οποίες είχαν στη διάθεση του το ρωσικό 4Χ4. Μάλιστα αυτή ήταν και μία από τις αιτίες που η εταιρεία είχε προχωρήσει στα τέλη του 2019 στην ανανέωση του σκληροτράχηλου SUV, κάτι για το οποίο σας είχαμε ενημερώσει.
 
Ωστόσο το πλήρωμα του χρόνου έφτασε για το Niva και το μοντέλο αποφασίστηκε να αποχωρήσει εντελώς και από τη δυτική Ευρώπη. Συγκεκριμένα, δημοσίευμα από τη Γερμανία, που διατίθεται ακόμα και σήμερα το αυτοκίνητο, αναφέρει πως το Lada Niva μετά από πορεία 40 και πλέον ετών αποφασίστηκε να αποχωρήσει από την «Γηραιά Ήπειρο». Υπογραμμίζεται μάλιστα πως αυτό θα συμβεί μόλις πωληθεί και η τελευταία παρτίδα που έχει εισαχθεί.
 
Ο βασικός λόγος που πάρθηκε αυτή η απόφαση, σύμφωνα με τα μέσα του εξωτερικού, είναι το γεγονός πως η Renault, η οποία έχει στην κατοχή της την AvtoVAZ που παράγει το Niva αλλά και την Dacia, πιστεύει πως για την Ευρώπη είναι καταλληλότερα να προσφερθούν τα οχήματα της ρουμανικής φίρμας (Dacia) και στην προκειμένη περίπτωση το Duster.   
 
Κάπως έτσι θα μπουν οι τίτλοι τέλους του Lada Niva στην Ευρώπη, η οποία είχε αρχίσει τα προηγούμενα χρόνια και όπως φαίνεται ολοκληρώνεται. Τέλος να σημειωθεί πως το ίδιο δρόμο λέγεται πως θα ακολουθήσει και το νεότερο Lada Vesta.

Toyota
moto