3 φωτογραφίες »

Ξεκίνησε η παραγωγή του νέου Toyota Yaris

5.079 Επισκέψεις στο άρθρο (7/7/2020)

Η νέα γενιά του best-seller της Toyota ξεκίνησε να παράγεται στην Βόρεια Γαλλία βασισμένο στην καινούρια TNGA πλατφόρμα της φίρμας.


Η Τοyota ξεκίνησε την παραγωγή του νέας γενιάς Yaris στο εργοστάσιό της στo Valenciennes στη Βόρεια Γαλλία, στις 6 Ιουλίου. Η τέταρτη γενιά Yaris είναι το πρώτο compact αυτοκίνητο που βασίζεται πάνω στην νέα Τοyota New Global Architecture (TNGA) GA-B πλατφόρμα, που προσφέρει καλύτερη οδηγική συμπεριφορά, καλύτερα κρατήματα και πιο μοντέρνα σχεδίαση.

Το εργοστάσιο στο Valenciennes έγινε το τέταρτο εργοστάσιο στην Ευρώπη που ξεκινά την παραγωγή οχημάτων με βάση την TNGA πλατφόρμα μετά από αυτό της Τουρκίας (Toyota C-HR και Corolla Sedan), αυτό του Ηνωμένου Βασιλείου (Corolla Hatchback and Touring Sports) και της Ρωσίας (Camry και RAV4). Αυτή η επένδυση ενισχύει περαιτέρω τη στρατηγική της Τοyota Europe για την μεγιστοποίηση της παραγωγικής ικανότητας της φίρμας.

Μια επιπλέον επένδυση ύψους 300 εκατομμυρίων ευρώ πραγματοποιήθηκε για να καταστεί δυνατή η παραγωγή οχημάτων με βάση την TNGA πλατφόρμα. Όλες οι γραμμές παραγωγής έχουν εκσυγχρονιστεί με νέο εξοπλισμό και τεχνολογίες για βελτιωμένη εργονομία και απόδοση. Το εργοστάσιο στην Γαλλία υπολογίζει πως θα απασχολεί μόνιμα 3.600 εργαζόμενους έως το τέλος του 2020, και συνολικά 4.800 ανθρώπους.

Η Toyota υπολογίζει πως το 80% των πωλήσεων του νέου Yaris θα αφορά την υβριδική έκδοση, με τις εκδόσεις με 1,0 και 1,5 μοτέρ βενζίνης, του σημερινού μοντέλου να είναι επίσης διαθέσιμες. Το 4ης γενιάς υβριδικό σύστημα του νέου Yaris διαθέτει ολοκαίνουργια μέρη και υπόσχεται 15% μεγαλύτερη ισχύ σε συνδυασμό με 20% μειωμένη κατανάλωση. Ο 1,5 λτ., 3 κύλινδρος πλέον, κινητήρας που λειτουργεί σε κύκλο Aτκινσον έχει θερμοδυναμική απόδοση της τάξης του 40%. Εντελώς νέο είναι το υβριδικό σύστημα μετάδοσης όντας 9% πιο compact σε διαστάσεις. Ο ηλεκτροκινητήρας έχει ισχύ 59 kW και ροπή 141 Nm και έχει όριο περιστροφής 17.000 σ.α.λ., (+4.000 σ.α.λ. σε σχέση με το υπάρχον μοντέλο). Στο νέο Yaris η δυνατότητα ηλεκτροκίνησης υπάρχει μέχρι τα 130 χλμ./ώρα, ενώ στην Τoyota υπόσχονται πως το 80% της μετακίνησης μπορεί να γίνει με μηδενικές εκπομπές ρύπων!

Το υβριδικό Yaris λανσάρει επίσης νέα μπαταρία ιόντων-λιθίου, που αντικαθιστά αυτή του νικελίου μετάλου-υδριδίου και η οποία παρότι διατηρεί την ίδια χωρητικότητα (0,94 kWh) και τις ίδιες διαστάσεις, είναι 27% ελαφρύτερη. Νέα είναι και η κεντρική ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου με αυξημένη ικανότητα ψύξης των τρανζίστορ και δυνατότητα πραγματοποίησης άνω των 10.000 υπολογισμών ανά δευτερόλεπτο.
 
 

Mercedes
test center