Fiat Tipo Vs Peugeot 301 Vs Toyota Corolla
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Fiat Tipo Vs Peugeot 301 Vs Toyota Corolla

103.765 Επισκέψεις στο άρθρο (21/6/2018)

Πριν από -όχι και πάρα πολλά- χρόνια, τα σεντάν αυτοκίνητα, οι λεγόμενες «κούρσες» του λαού, αποτελούσαν τα βασικά οικογενειακά μας αυτοκίνητα. Οι καιροί άλλαξαν ραγδαία, όμως η κούρσα ζει και έχει στις τάξεις της πολλές αξιόλογες και value for money επιλογές.

Πριν την επίθεση των crossover, τα σεντάν αυτοκίνητα της μικρομεσαίας κατηγορίας αποτελούσαν την βασική επιλογή όσων ήθελαν να καλύψουν με άνεση τις μεταφορικές ανάγκες της οικογένειάς τους. Το «πρώτο» αυτοκίνητο μιας οικογένειας, το οποίο είχε το δύσκολο έργο να την συντροφεύει στις σκληρές οικογενειακές στιγμές, όπως τα ταξίδια και τις εκδρομές του Σαββατοκύριακου, του καλοκαιριού και των γιορτών. Για όλες τις άλλες ημέρες, η κούρσα παρέμενε παρκαρισμένη και την καθημερινότητα την έβγαζε εις πέρας το μικρό –δεύτερο- αυτοκίνητο. 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »


Οι παραδοσιακές αξίες των σεντάν ωστόσο συνεχίζουν να υπάρχουν και σήμερα. Αυτά προσφέρουν μεγάλο πορτ-μπαγκάζ που χωράει 4 αποσκευές και επαρκείς χώρους στην καμπίνα τους, επιτυγχάνουν καλή αεροδυναμική αντίσταση με αποτέλεσμα να είναι ήσυχα και οικονομικά στο ταξίδι, ενώ τέλος η ανάρτησή τους είναι προσανατολισμένη στην άνεση με αποτέλεσμα να απορροφά ανωμαλίες και να είναι ιδανική στον αυτοκινητόδρομο. 

Εμείς συγκρίνουμε 3 τέτοιες προτάσεις με σύγχρονο χαρακτήρα που κοστίζουν αρκετά λιγότερα χρήματα από ένα αντίστοιχων διαστάσεων Crossover, αποτελώντας έτσι τις καλύτερες value for money επιλογές για τον οικογενειάρχη. Πρόκειται για τα Fiat Tipo, Peugeot 301 και την «θρυλική» Toyota Corolla με το όνομά της βέβαια τώρα να συνοδεύει αποκλειστικά την σεντάν έκδοση του δημοφιλούς Auris.
Εμφάνιση: Κομψά και σεντάν

Σχεδιαστικά τα 3 σεντάν αυτοκίνητα του συγκριτικού έχουν ένα αρκετά επιθετικό προφίλ εκφράζοντας έντονο δυναμισμό για τα δεδομένα της κατηγορίας, ενώ το καθένα ακολουθεί την δική του «πολιτική». Ξεκινώντας από το Fiat Tipo το οποίο σχεδιάστηκε πρώτα σε αυτή του την έκδοση και μετά ακολούθησαν οι χάτσμπακ και στέισον βάγκον εκδόσεις του, αυτό είναι κομψό σχεδιαστικά με έντονα δυναμικά στοιχεία τόσο στο εμπρός, όσο και στο πίσω εντελώς νέο μέρος του. Το Peugeot 301 αντίθετα, ούτε πήρε ούτε έδωσε στοιχεία στο μικρομεσαίο 308 αφού άλλωστε δεν έχει καμία «σχέση» με εκείνο. Βασίζεται στο μικρότερο Peugeot 208 αλλά διαθέτει σημαντικά μεγαλύτερο μεταξόνιο και φυσικά οι διαστάσεις του το εντάσσουν στην μικρομεσαία σεντάν κατηγορία. Το Corolla με τη σειρά του προβάλλει στοιχεία της σχεδίασης του Auris, με έντονα δυναμικό ύφος στο εμπρός μέρος αλλά και πιο συμβατικό πίσω, που τον συνδυάζει με πιο εκλεπτυσμένα στοιχεία. 

Κάτι λιγότερο από 12.000 ευρώ για τα Fiat Tipo και Peugeot 301
Αρχικά να σημειώσουμε ότι και τα τρία μοντέλα επωφελούνται από προωθητικές ενέργειες με την τιμή τους έτσι να «πέφτει» σημαντικά, εντείνοντας τον Value for Money χαρακτήρα τους. Τα Fiat Tipo και Peugeot 301 συγκεκριμένα τα χωρίζουν μόλις 50 ευρώ στις βασικές τους εκδόσεις με τις τιμές τους να ξεκινούν από τα 11.850 και 11.900 ευρώ αντίστοιχα (εκδόσεις Pop και Access αντίστοιχα). Ο εξοπλισμός τους σε κάθε περίπτωση κρίνεται επαρκής περιλαμβάνοντας αρκετά στοιχεία άνεσης και ασφάλειας. Το Corolla από την άλλη είναι το πιο ακριβό έναντι των τριών, με τιμή που ξεκινά από τα 14.650 ευρώ (έκδοση Live) και αφορά την έκδοση του με τον 1,33 λτ. κινητήρα των 101 ίππων. Ο εξοπλισμός του ωστόσο είναι αρκετά πιο πλούσιος με βασικότερα στοιχεία τον επιπλέον αερόσακο για τα γόνατα του οδηγού και τα δισκόφρενα στον πίσω άξονα.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Toyota
test center