Fiat 500X Vs Ford Puma

58.123 Επισκέψεις στο άρθρο (12/8/2020)

1.000άρια για φίλημα: Τα Fiat 500X και Ford Puma διαθέτουν ξεχωριστό στιλ και με τους τούρμπο χιλιάρηδες κινητήρες τους βρίσκονται στην καρδιά της πιο hot κατηγορίας, αυτή των B-SUV. Με 120 και 125 άλογα αντίστοιχα, ποιο διαλέγεις;

Μία από τις φετινές αφίξεις στην κατηγορία των Β-SUV είναι το νέο Ford Puma, το οποίο θέλει να πρωταγωνιστήσει, στηριζόμενο στο τρίπτυχο τεχνολογία, καινοτομία και εμφάνιση. Το τελευταίο στοιχείο μάλιστα φαίνεται πως είναι αυξημένης βαρύτητας για την κατηγορία, απόδειξη αυτού πως τα πιο ρηξικέλευθα σχέδια θα τα συναντήσουμε εντός της κλάσης. Και έχει λογική καθώς απευθύνεται κυρίως σε μοντέρνους ανθρώπους, οι οποίοι δε θέλουν συμβατικά μοτίβα και συντηρητισμό στη σχεδίαση.

Ένα από τα μοντέλα που απαρχής του, ασπάστηκε το «δόγμα» του εκμοντερνισμού είναι το 500Χ, το οποίο μέχρι και σήμερα ξεχωρίζει σε αυτόν τον τομέα. Για να δούμε λοιπόν τα Fiat 500X και Ford Puma αν έχουν κάποιο άλλο κοινό στοιχείο ή αν θα συναντήσουμε κάποιες ενδιαφέρουσες αντιθέσεις. 

Σχεδίαση: Εκλεπτυσμένο δυναμισμό ή ρετρομοντέρνα κομψότητα
Ξεκινώντας από το Puma, διαθέτει πολύ δυναμική παρουσία, κυρίως χάρη στο καμπυλωτό του αμάξωμα, με τους τονισμένους θόλους και τη μεγάλη γρίλια της μάσκας, ενώ τα ψηλά τοποθετημένα φωτιστικά σώματα, δημιουργούν ένα αποτέλεσμα που θυμίζει baby-Porsche. Το Puma είναι από τα μοντέλα που θα γυρίσεις το κεφάλι σου για να κοιτάξεις στο δρόμο. 

Η Fiat από την πλευρά της δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα να προσαρμόσει σε ένα crossover σχήμα, στοιχεία από τη σχεδιαστική ταυτότητα του μικρού 500. Είναι εύκολο να διακρίνει κανείς πόσο καλά ταίριαξε και στο 500X ο χαριτωμένος ρετρό ιταλικός χαρακτήρας με τα τυπικά μεγάλα ωοειδή «μάτια» που έχουμε συνηθίσει. Δεν υπάρχει τόσο πολύς δυναμισμός, αλλά το στιλ συνολικά δε μπορεί να το μπερδέψει κανείς με κάτι άλλο.

Επόμενη σελίδα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)

NEO TRANSPORTER
test center