Το νέο Ford Kuga απέναντι στο Volvo XC40

168.777 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 12/8/2020

Εκλεπτυσμένα και στα 1.500 κυβικά: Το νέο Ford Kuga ρίχνεται στη μάχη των μικρομεσαίων SUV απέναντι σε όλα τα μοντέλα της κατηγορίας. Πως τα πάει απέναντι στο Volvo XC40;

FORD: Hybrid Bonus: Puma & Kuga με επιτόκιο 3,49% & 8 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση

Η Ford μελέτησε πολύ σοβαρά την περίπτωση του νέου Ford Kuga και παρουσίασε ένα εντελώς νέο μοντέλο που έχει πλέον ένα πιο ευρύ πεδίο στόχων από το μοντέλο που αντικαθιστά. Έτσι, μέσω της πληρότητάς του έρχεται αντιμέτωπο εκτός από τα άμεσα, mainstream ανταγωνιστικά μοντέλα, και με τα αυτοκίνητα από τα υπόλοιπα «στρώματα» της κατηγορίας, όπως είναι το Volvo XC40. Τα δύο αυτά μοντέλα έρχονται αντιμέτωπα στις βασικές εκδόσεις τους που εφοδιάζονται με 3κύλινδρους κινητήρες 1,5 λίτρων παραπλήσιας απόδοσης.

Δυναμικό το Kuga, εκλεπτυσμένο το XC40
Aισθητικά έχουμε απέναντί μας δύο πολύ όμορφα και ξεχωριστά SUV μοντέλα της μικρομεσαίας κατηγορίας, με το Kuga να εμφανίζει νέες αναλογίες και όμορφα άκρα που τονίζουν την κομψότητά του, ενώ εκφράζει και δυναμισμό σε όλες τις επιφάνειές του. Το XC40 από την άλλη είναι και αυτό κομψό και ιδιαίτερο μέσω των λεπτομερειών της σχεδίασής του, εκφράζοντας από την αρχή ένα πιο εκλεπτυσμένο αλλά και νεανικό προφίλ. 

Σβέλτα σε επιδόσεις και οικονομικά σε κατανάλωση
Ένα άλλο στοιχείο που φέρνει τα δύο μοντέλα αντιμέτωπα είναι η φύση και η απόδοση των μηχανικών τους μερών. Και τα δύο λοιπόν εφοδιάζονται με ισχυρούς 3κύλινδρους κινητήρες 1,5 λίτρων, με την απόδοση του Kuga να ανέρχεται στα 150 άλογα και του ΧC40 στα 163. Και οι δύο κινητήρες παρουσιάζουν εξαιρετικά χαρακτηριστικά λειτουργίας με τον EcoBoost του Kuga να μην θυμίζει σε τίποτα 3κύλινδρο μοτέρ, ενώ και του XC40 o T3 είναι εξαιρετικά πολιτισμένος και γραμμικός. Από πλευράς επιδόσεων αυτές είναι πολύ κοντά μεταξύ τους, ενώ τέλος όσον αφορά στην κατανάλωση, λίγο πιο χαμηλή ανακοινώνεται από την πλευρά της Ford.  

Επόμενη σελίδα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)