5 φωτογραφίες »

Η αναβαθμισμένη Jaguar I-Pace ξεκινά στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου από 65.195 λίρες (περίπου 72.000 ευρώ).

Αναβαθμίστηκε η Jaguar I-Pace

4.645 Επισκέψεις στο άρθρο (23/6/2020)

Στην αναβάθμιση της I-Pace προχώρησε η Jaguar, η οποία προσέφερε στο αμιγώς ηλεκτρικό της SUV περισσότερη τεχνολογία και γρηγορότερους χρόνους φόρτισης.


Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό SUV της βρετανικής μάρκας έλαβε μία πολύ ήπια ανανέωση, σκοπεύοντας να συνεχίσει με περισσότερα εχέγγυα το ταξίδι του στην αναπτυσσόμενη αγορά των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Το μοντέλο δεν έχει σημαντικές αλλαγές σε ότι αφορά το βασικό υλικό, συμπεριλαμβανομένης της μπαταρίας και των ηλεκτρικών κινητήρων, αλλά οι μηχανικοί της Jaguar έχουν επεξεργαστεί εκ νέου μέρος της τεχνολογίας φόρτισης και εισήγαγαν νέα χαρακτηριστικά στο styling, καθώς και ένα αναθεωρημένο σύστημα ψυχαγωγίας.
 
Ως εκ τούτου, τα στοιχεία ισχύος και απόδοσης της I-Pace παραμένουν αμετάβλητα. Το βρετανικό SUV εξοπλίζεται από δύο ηλεκτρικά μοτέρ που προσφέρουν 400 ίππους με 696 Nm ροπής. Η άντληση της ισχύος γίνεται από ένα πακέτο, τοποθετημένων στο δάπεδο, συσσωρευτών χωρητικότητας 90 kWh που χαρίζουν αυτονομία 470 χλμ, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία της βρετανικής φίρμας.     
 
Ωστόσο το μοντέλο διαθέτει πλέον γρηγορότερους χρόνους φόρτισης, καθώς επιτρέπει σε έναν οικιακό φορτιστή 11kW να προσθέτει 53 χιλιόμετρα αυτονομία ανά ώρα φόρτισης, χρησιμοποιώντας ωστόσο τριφασική πρίζα. Σε σχέση με το παλιό διφασικό σύστημα, η ταχύτητα φόρτισης είναι πλέον κατά ένα τρίτο πιο γρήγορη.
 
Οι μεγάλες αλλαγές στην ενημερωμένη I-Pace είναι εντός της καμπίνας. Εκεί εφοδιάζεται πλέον με το τελευταίο σύστημα Pivi Pro που προσθέτει ένα νέο ψηφιακό πίνακα οργάνων  HD 12,3 ιντσών ο οποίος συνδυάζεται με το ζευγάρι οθονών 10 και 5 ιντσών που υπήρχε ήδη στην κεντρική κονσόλα. Μάλιστα η μάρκα υποστηρίζει πως το σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης έχει βελτιωθεί για να παρέχει ευκολότερο και πιο γρήγορο χειρισμό. Στάνταρ είναι τα Android Auto και Apple CarPlay, ενώ προαιρετική μια βάση ασύρματης φόρτισης.
 
Στο εξωτερικό μέρος οι αλλαγές είναι ελάχιστες και αναλύονται σε ένα νέο φινίρισμα στην μάσκα, ενώ διαθέσιμες είναι οι ζάντες 19 ιντσών και το πακέτο Bright Pack.
 
Η αναβαθμισμένη Jaguar I-Pace ξεκινά στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου από 65.195 λίρες (περίπου 72.000 ευρώ).

Toyota
test center