6 φωτογραφίες »

Το εξωτερικό μέρος τους ανανεωμένου Arteon λαμβάνει ήπιες ενημερώσεις.

Ανανεωμένο VW Arteon & σε Shooting Brake

9.852 Επισκέψεις στο άρθρο (24/6/2020)

Το ανανεωμένο Arteon παρουσίασε με κάθε επισημότητα η Volkswagen, το οποίο μεγάλωσε ακόμα περισσότερο την γκάμα των εκδόσεών του μέσω μίας ολοκαίνουργιας Shooting Brake έκδοσης.


Περνώντας κατευθείαν στο κυρίως θέμα, το εξωτερικό μέρος τους ανανεωμένου Arteon δέχεται μικρές ανανεώσεις, οι οποίες ξεκινούν από μία νέα φωτιζόμενη λωρίδα που περνά κάτω από το νέο λογότυπο της μάρκας ενώνοντας ταυτόχρονα τους δύο προβολείς. Από κει και πέρα οι αλλαγές είναι περιορισμένες, ωστόσο τα στοιχεία χρωμίου είναι εντονότερα στο μάτι, ενώ οι αεραγωγοί έχουν έναν κάπως πιο σπορ σχεδιασμό. Υπάρχουν επίσης νέα πίσω φώτα και ένα σπορ σύστημα εξάτμισης που πλαισιώνεται από ένα νέο αεροδυναμικό διαχύτη.
 
Φυσικά, το σημαντικότερο νέο έχει να κάνει με το νέο Arteon Shooting Brake, που προσθέτει μία σπορ αλλά πιο πρακτική έκδοση, η οποία δύναται να μεταφέρει αποσκευές έως και 1.632 λίτρα όταν τα πίσω καθίσματα είναι «πεσμένα». Ο αριθμός αυτός είναι κατά 75 λίτρα μεγαλύτερος από το τυπικό μοντέλο.
 
Μπαίνοντας στην καμπίνα συναντούμε το νέο τιμόνι, ανασχεδιασμένους αεραγωγούς, αλλά και το νέο σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης MIB3 που υποστηρίζει ασύρματα τα Android Auto και Apple CarPlay. Άλλα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν ένα σύστημα φωτισμού περιβάλλοντος 30 χρωμάτων, έναν ασύρματο φορτιστή smartphone και ένα σύστημα ήχου Harman Kardon 700 watt.
 
Σε τεχνολογικό επίπεδο το Arteon αποκτά προαιρετικά, το σύστημα Travel Assist που επιτρέπει «εν μέρει αυτοματοποιημένη οδήγηση» σε ταχύτητες έως 210 χλμ./ώρα και μια νέα κάμερα οπισθοπορείας με διευρυμένη τη γωνία εστίασης από 90 σε 170 μοίρες.
 
Στα μηχανικά σύνολα η VW προσφέρει πλέον και ένα plug-in υβριδικό σύστημα μετάδοσης κίνησης (eHybrid) με ισχύ 218 ίππων και 400 Nm ροπής. Το μοντέλο μπορεί να κινηθεί αμιγώς ηλεκτρικά για 56 χιλιόμετρα με ταχύτητα έως 140 χλμ./ώρα. Φυσικά αυτοί που θέλουν περισσότερα... γκάζια μπορούν να πάρουν την έκδοση R με το 2λιτρο TSI μοτέρ να συνδυάζεται με 7άρι DSG αυτόματο κιβώτιο. Ο συνδυασμός προσφέρει 320 ίππους με 450 Nm ροπής ενώ συνδυάζεται με τετρακίνηση με τεχνολογία R-Performance Torque Vectoring.
 
Τέλος, τα μηχανικά σύνολα συμπληρώνονται από τρεις TSI κινητήρες, ένας 1.500άρη απόδοσης 150 ίππων και έναν 2,0 λίτρων με δύο ιπποδυνάμεις 190 και 280 αλόγων.  Παρόντες και δύο TDI κινητήρες 2.000 κ.εκ απόδοσης 150 και 200 ίππων.

BRIDGESTONE TURANZA 6
test center