4 φωτογραφίες »

Το αγωνιστικό Audi R8 το οποίο τερμάτισε στη δεύτερη θέση του απαιτητικού 24ώρου αγώνα του Le Mans το 2000 πωλείται.

Audi R8 του Le Mans πωλείται

3.702 Επισκέψεις στο άρθρο (15/4/2020)

Ένα σπάνιο Audi R8 είναι προς πώληση. Όχι, δεν αναφερόμαστε στο γνωστό supercar, αλλά στο αγωνιστικό Audi R8 το οποίο τερμάτισε στη δεύτερη θέση του απαιτητικού 24ώρου αγώνα του Le Mans το 2000.

Το όνομα R8 είναι συνυφασμένο στο χώρο του αυτοκινήτου με το γνωστό supercar της Audi. Όμως για αυτούς που δεν γνωρίζουν να πούμε πως το όνομα αντηχεί στον κόσμο των αυτοκινήτων πολύ πριν από τη γέννηση του οδικού σπορ αυτοκινήτου. Για τους λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού, το πραγματικό Audi R8 είναι το πρωτότυπο αντοχής , με το οποίο η Audi έχει στην κατοχή της σημαντικές επιτυχίες. 
 
Σύμφωνα λοιπόν με όσα αναφέρουν ξένα μέσα ένα από αυτά τα πρωτότυπα που αγωνίστηκε το 2000 και πέτυχε σημαντικά αποτελέσματα, βρίσκεται προς πώληση. Το Audi R8 LMP900, όπως είναι το όνομα της αγωνιστικής έκδοσης, τροφοδοτείται από ένα V8 3,6 λίτρων κινητήρα ο οποίος προσφέρει 620 ίππους.
 
Η χαρακτηριστική γκρι και κίτρινη διχρωμία το καθιστά αναμφισβήτητο και μιλώντας πιο συγκεκριμένα για το μοντέλο που πωλείται, το πλαίσιο έχει τον αριθμό 405. Το αγωνιστικό κατέλαβε τη δεύτερη θέση στις 24 ώρες του Le Mans το 2000 με τους Alan McNish, Stephane Ortelli  και Laurent Aiello πίσω από το τιμόνι. Αργότερα έτρεξε επίσης στο Nurburgring 1000 χλμ και στο Petite Le Mans.
 
Θα ήταν πραγματικά ένα όνειρο για κάθε συλλέκτη, ωστόσο για το πόσο με το οποίο παραχωρείται οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να μιλήσουν απ ευθείας με τον ιδιοκτήτη.

peugeot
skoda