Αν η σχολή καλών τεχνών ψήφιζε για το πιο κομψό και ξεχωριστό crossover, η DS 7 Crossback θα ήταν ένα από τα φαβορί…

Βασισμένη στην ευέλικτη πλατφόρμα EMP2 του ομίλου PSA, η DS 7 Crossback έχει μήκος 4.573 χλστ. γεγονός που την τοποθετεί ανάμεσα στη μικρομεσαία και στη μεσαία κατηγορία μεγέθους των crossover.

Προεξέχον σχεδιαστικό στοιχείο είναι φυσικά η χαρακτηριστική «DS Wings» χρωμιωμένη μάσκα.

Τα μπροστινά DS Active LED Vision φώτα, ενσωματώνουν συνολικά 42 LED το καθένα και φέγγουν σε απόσταση έως και 520 μ..

Στο πίσω μέρος τα πράγματα είναι ανάλογα κομψά με τα εντυπωσιακά 3D Full LED φώτα να αγκαλιάζουν τις άκρες του αμαξώματος.

Αφθονη η χρήση χρωμίου και στις απολήξεις των εξατμίσεων εκατέρωθεν του ψευδοδιαχύτη.

Το σήμα της DS αντανακλάται στην άσφαλτο με το άνοιγμα της πόρτας.

Δοκιμή: DS 7 Crossback

142.730 Επισκέψεις στο άρθρο (19/4/2019)

Μια «θεά» στον κόσμο των crossover: Το executive παρακλάδι της Citroen κάνει ρελάνς στην κατηγορία των crossover με την DS 7 Crossback να αποτελεί μια πραγματικά ξεχωριστή επιλογή για αγοραστές, οι οποίοι πέρα από το prestige αναζητούν κάτι το διαφορετικό, κάτι το ιδιαίτερο.

What is new 
- Το πρώτο μοντέλο της DS
- Πολυτελές και executive crossover
- Με τεχνολογίες από το μέλλον
- 1,5 BlueHDi με 130 άλογα
- Από 32.100 ευρώ (το diesel)

Θα το ξεκαθαρίσω από την αρχή. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην υιοθετήσω το θηλυκό γένος για την DS 7 και ας πηγαίνω κόντρα στο δελτίο τύπου της αντιπροσωπείας. Πάντα οι Deesses του παρελθόντος, ήταν «οι θεές» και ξεχώριζαν για τη σχεδιαστική και τεχνολογική τους μοναδικότητα. Οπότε ας μου επιτραπεί το θηλυκό γένος και για τα σύγχρονα μοντέλα της νεοσυσταθείσας πολυτελούς υπομπράντας της Citroen. 

Η DS 7 Crossback είναι το πρώτο μοντέλο της φίρμας, που εξελίχθηκε από τη στιγμή που η DS ανεξαρτητοποιήθηκε μέσα στη γκάμα της Citroen. Eίναι πλέον μια αυτόνομη φίρμα με σκοπό την εξέλιξη και την κατασκευή premium και τεχνολογικά προηγμένων οχημάτων, που δε θα είναι απλά εκδόσεις μοντέλων της «μαμάς» εταιρείας με ενέσεις πολυτέλειας. Υπό αυτό το πρίσμα, Mesdames et Messieurs ας καλωσορίσουμε την DS 7 Crossback. 

Avant-garde
Βασισμένη στην ευέλικτη πλατφόρμα EMP2 του ομίλου PSA, η DS 7 Crossback έχει μήκος 4.573 χλστ. γεγονός που την τοποθετεί ανάμεσα στη μικρομεσαία και στη μεσαία κατηγορία μεγέθους των crossover. Tα στοιχεία μοναδικότητας μόλις ξεκίνησαν. Ενδιαφέρον παρουσιάζει και το πλουσιοπάροχο πλάτος των 1.906 χλστ. σε συνδυασμό με τον συγκρατημένο αεροδυναμικό συντελεστή (0,31). 

Σίγουρα όμως αυτό που κάνει την DS 7 Crossback να τραβάει τα βλέμματα είναι η σχεδίαση, η οποία με έναν περίτεχνο τρόπο περιπλέκει τις αναφορές από το παρελθόν με τις σύγχρονες επιβλητικές επιλογές. Προεξέχον σχεδιαστικό στοιχείο είναι φυσικά η χαρακτηριστική «DS Wings» χρωμιωμένη μάσκα, που κλέβει την παράσταση στο μπροστινό μέρος μαζί με τα μπροστινά DS Active LED Vision φώτα, καθένα από τα οποία ενσωματώνει συνολικά 42 LED και με τη μεγάλη δέσμη φέγγει έως και 520 μ..

Το πλαϊνό «νεύρο», που στη μέση του αμαξώματος «σβήνει», γίνεται ξανά έντονο στο τέλος, σε συνδυασμό με την κουπέ γραμμή του πίσω μέρους, τονίζουν το δυναμισμό και δίνουν την αίσθηση της κίνησης ακόμη και με το πολυτελές crossover είναι σταματημένο. Στο πίσω μέρος τα πράγματα είναι ανάλογα κομψά με τα εντυπωσιακά 3D Full LED φώτα να αγκαλιάζουν τις άκρες του αμαξώματος, την άφθονη χρήση χρωμίου και τις απολήξεις των εξατμίσεων εκατέρωθεν του ψευδοδιαχύτη. Υπάρχουν πολλές δυνατότητες εξατομίκευσης και επιλογές ιδιαίτερων χρωμάτων, οι οποίες φυσικά κάνουν ακόμα πιο ξεχωριστή τη σκηνική παρουσία της DS 7 Crossback.

Με δυο λόγια; Αν η σχολή καλών τεχνών ψήφιζε για το πιο κομψό και ξεχωριστό crossover, η DS 7 Crossback θα ήταν ένα από τα φαβορί…

Πόσο έχει;
Η DS 7 Crossback είναι άμεσα διαθέσιμη στην ελληνική αγορά και μάλιστα σύντομα θα μπορεί κανείς να την γνωρίσει από κοντά στο DS Store, το οποίο θα είναι μια ιδιαίτερης αισθητικής έκθεση-boutique και θα εγκαινιαστεί το προσεχές χρονικό διάστημα. Οι τιμές ξεκινούν από 27.999 ευρώ για την βασική πλην πλούσια εξοπλιστικά βενζινοκίνητη έκδοση CHIC με τον 1,2 PureTech 130 PS κινητήρα. Η ίδια έκδοση με τον βασικό 1,5 BlueHDi diesel κινητήρα του μοντέλου της δοκιμής κοστίζει 32.100 ευρώ, τη στιγμή που η BE CHIC ανεβαίνει στα 33.600 ευρώ και η κορυφαία SO CHIC στα 36.300 ευρώ. Η DS 7 Crossback προσφέρεται με στάνταρ 5ετή εγγύηση.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

BRIDGESTONE TURANZA 6
test center