5 φωτογραφίες »

Δοκιμή: Mercedes GLA 200

276.509 Επισκέψεις στο άρθρο (2/8/2020)

Η νέα GLA βρίσκει τη θέση της μέσα στη γκάμα της Mercedes και με πιο εστιασμένο crossover αλλά και πρακτικό χαρακτήρα, συμπληρώνει με τον καλύτερο τρόπο την γκάμα ολόκληρης της A-Class.

Είναι ξεκάθαρο πως η Μercedes έδωσε στη νέα GLA έναν πιο διακριτό ρόλο μέσα στην γκάμα της και αυτό το κατάφερε δημιουργώντας τις κατάλληλες προϋποθέσεις. Κλειδί για αυτό αποτέλεσε το λανσάρισμα της GLB προ ολίγων μηνών, μιας νέας πρότασης που ήρθε να γεμίσει το μικρό κενό ανάμεσα σε GLA και GLC. Με εμφανώς πιο crossover χαρακτήρα, η GLB δημιούργησε χώρο για την GLA, έτσι ώστε να αποτελέσει κάτι περισσότερο από την υπερυψωμένη έκδοση της A-Class, μιας έκδοση δηλαδή με τον δικό της ξεχωριστό χαρακτήρα.

Αυτός διαμορφώνεται τόσο από το αισθητικό όσο και το crossover «κομμάτι» για να πλαισιωθεί και από στοιχεία πρακτικότητας που παραπέμπουν σε MPV προτάσεις όπως της  B-Class της Mercedes εν προκειμένω. Από την άλλη, μέσω αυτής της διαφορετικής της «πλεύσης» κατάφερε να αποκτήσει και την δική της διαφορετική ταυτότητα στο δρόμο, προβάλλοντας ένα σαφέστατα πιο άνετο προφίλ τόσο από την προηγούμενη γενιά όσο και την σημερινή A-Class.

Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι η νέα γενιά της GLA να προσφέρει αναλογικά πολλά περισσότερα από την προκάτοχό της, σε μια κατηγορία μάλιστα που αποτέλεσε την πιο δημοφιλή πρόταση. Αυτή των μικρομεσαίων premium SUV/crossover… 

Eμφάνιση: Με ολίγη από A-Class
Όπως είπαμε, η νέα GLA προβάλλει το δικό της αισθητικό προφίλ διατηρώντας τους δεσμούς αίματος με την A-Class σε μερικά πολύ διακριτικά δοσμένα στοιχεία. Συνολικά είναι κατά 10 εκ. πιο ψηλή από την προηγούμενη GLA (1.611 χλστ. ύψος) και βρίσκεται και λίγο πιο ψηλά από το έδαφος (κατά 9 χλστ.) στα 143 χλστ., ενώ λόγω GLB το μήκος της έχει μειωθεί ελαφρώς και φτάνει στα 4.410 χλστ. από τα 4.424 χλστ. Το αμάξωμά της χαρακτηρίζεται από όμορφες καμπύλες επιφάνειες (αντίθετα με την πιο τετράγωνη αισθητική της GLB), ενώ για τον δυναμισμό της φροντίζουν τα φωτιστικά σώματα εμπρός και πίσω (με αυτά να παραπέμπουν στα αντίστοιχα της A-Class), και την όμορφη και μεγάλη μάσκα στο εμπρός μέρος. Φυσικά στις εκδόσεις με το προαιρετικό αισθητικό πακέτο «ΑΜG», η GLA αποκτά ακόμα πιο δυναμική εικόνα, διατηρώντας όμως και πάλι το δικό της ξεχωριστό προφίλ.

Επόμενη σελίδα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)

Toyota
test center