Το νέο Volvo S60.

«Εισβάλλει» στην Ευρώπη το νέο Volvo S60

4.785 Επισκέψεις στο άρθρο (21/2/2019)

Το νέο Volvo S60, που θα κατασκευάζεται στις Ηνωμένες Πολιτείες, ετοιμάζεται να κάνει... εισβολή στα εδάφη της Γηραιάς Ηπείρου.

Σε ανακοίνωσή της η μάρκα έκανε γνωστό πως έχει αρχίσει η εξαγωγή των ολοκαίνουριων Volvo S60 από το Ridgeville της Νότιας Καρολίνας στην Ευρώπη. Τα αυτοκίνητα θα φτάσουν πρώτα στο βελγικό λιμάνι του Zeebrugge και από εκεί θα μεταφερθούν στο Ghent όπου θα διανεμηθούν μέσα στο 2019 σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, την Μέση Ανατολή, την Αφρική και την Ασία (εκτός της Κίνας).

Ο αντιπρόεδρος της μάρκας στις ΗΠΑ στον Τομέας της Παραγωγής, κ. Jeff Moore, δήλωσε: «Ξεκινήσαμε την παραγωγή των S60 πριν λίγους μήνες και είμαστε ενθουσιασμένοι που κατασκευάζουμε αυτοκίνητα για πελάτες σε όλα τα μέρη του κόσμου. Οι εξαγωγές είναι σημαντικές για την επιτυχία του εργοστασίου μας και είμαστε μέσα στο χρονοδιάγραμμα για τις παραγγελίες των πελατών μας».
 
Η Volvo θέλει το εργοστάσιο να κατασκευάσει 50.000 αυτοκίνητα μέσα στο 2019. Το 2022 θα αρχίσει στο ίδιο σημείο και η παραγωγή του επόμενης γενιάς XC90. Βάση για το νέο σεντάν της Volvo αποτελεί η Scalable Product Architecture (SPA) πλατφόρμα πάνω στην οποία έχουν «χτιστεί» μεταξύ άλλων και τα XC60, XC90 και V60, ενώ αξίζει να αναφερθεί πως μοιράζεται τα ίδια συστήματα τεχνολογίας και infotainment με το νέο V60 που οδηγήσαμε πρόσφατα.

Όσον αφορά στα μηχανικά σύνολα η γκάμα αποτελείται από τον τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα χωρητικότητας 2,0 λτ. σε τέσσερις εκδοχές με διαφορετική απόδοση. H πρώτη επιλογή, η οποία ονομάζεται Τ5 από τη Volvo, αποδίδει 250 ίππους με την κίνηση να μεταδίδεται μόνο στους εμπρός τροχούς, ενώ η δεύτερη Τ6 φτάνει σε ιπποδύναμη τα 310 άλογα με σύστημα τετρακίνησης. Οι υπόλοιπες δύο είναι υβριδικές και εξοπλίζονται με μια μπαταρία 10,8 kWh και ένα ηλεκτρικό μοτέρ στον πίσω άξονα. Πρόκειται για το Τ6 υβριδικό κινητήριο σύνολο που αποδίδει 340 ίππους και την ακόμα πιο ισχυρή έκδοση του (Τ8) που αποδίδει συνολικά 400 άλογα.

Toyota
moto