Ηλεκτρική Mustang με 544 άλογα (+video)

13.105 Επισκέψεις στο άρθρο (13/7/2019)

Το κλασικό συναντά το καινούργιο στο Goodwood FoS, με τρανό παράδειγμα την «ηλεκτρισμένη», δια χειρός Charge Cars, Mustang με 4 ηλεκτρικά μοτέρ -1 σε κάθε τροχό-, επιδόσεις supercar και τετρακίνηση.

Το φεστιβάλ ταχύτητας στο Goodwood αποτελεί πόλο έλξης για κάθε τι πρωτόγνωρο στο χώρο της βελτίωσης, της εξέλιξης και γενικότερα της αυτοκίνησης. Κατά καιρούς έχουμε δει μοναδικά μοντέλα για τις ανάγκες του φεστιβάλ, προτάσεις βελτιωτικών οίκων, σπουδές από νεαρούς μηχανικούς διαφόρων εταιρειών κ.λπ.. Φέτος, ένα από τα μοντέλα που αναμένεται να τραβήξει τα βλέμματα είναι η ηλεκτρική Mustang, που βασίζεται σε μια αυθεντική Mustang Shelby GT500 Eleanor της δεκαετίας του 1960.
 
Τη θέση του θηριώδους V8 με τον άκρως εθιστικό ήχο έχουν πάρει τέσσερις συνολικά ηλεκτροκινητήρες, ήτοι ένας σε κάθε τροχό, που καθιστούν το μοντέλο τετρακίνητο με τη συνολική απόδοση να αγγίζει τους 544 ίππους με 1.200 Nm ροπής. Η ιπποδύναμη δεν είναι κάτι το απίστευτο, όμως τα 120 κιλά ροπής είναι κάτι το εξωπραγματικό και ταιριάζει σε hypercars. Πηγή ισχύος των ηλεκτρικών μοτέρ είναι ένα σύνολο μπαταριών χωρητικότητας 64 kWh που δίνουν στη Mustang αυτονομία 322 χλμ. σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία της εταιρείας. Όσον αφορά στις επιδόσεις, η ρετρό Αμερικανίδα είναι καταιγιστική κάνοντας το 0-96 χλμ./ώρα σε κάτω από 4 δλ. με την τελική ταχύτητα να φτάνει τα 240 χλμ./ώρα.
 
 
Πέραν των απαραίτητων παρεμβάσεων για τον εξηλεκτρισμό της Mustang, οι άνθρωποι της Charge Cars έχουν προχωρήσει και σε αισθητικές αλλαγές, δίνοντας μερικές φουτουριστικές πινελιές στο ντιζάιν. Η γρίλια κατεβαίνει μέχρι χαμηλά στη μάσκα και φιλοξενεί το λογότυπο της Charge, όντας πλαισιωμένη από προβολείς της νεότερης εποχής και έναν πιο «μυώδη» προφυλακτήρα. Οι πόρτες έχουν σοφιστικέ, κρυφά χερούλια, ενώ πίσω λάμπουν δια της απουσίας τους οι απολήξεις της εξάτμισης. Το μέλλον έχει χτυπήσει την πόρτα και στην καμπίνα της Mustang, εκεί όπου στο κέντρο του ταμπλό εδρεύει μια μεγάλη οθόνη αφής α λα Tesla από την οποία εκτός του infotainment μπορεί κανείς να επιλέξει κάποιο από τα τρία οδηγικά προφίλ, πίσω κίνηση ή τετρακίνηση, σκληρότητα ανάρτησης κ.α.
 
Κλείνοντας να σημειώσουμε πως, η Charge Cars θα κατασκευάσει 499 μονάδες από την ιδιαίτερη ηλεκτρική Mustang, με το κόστος αγοράς να ορίζεται στις 300.000 λίρες Αγγλίας, ήτοι περί τις 337.500 ευρώ.

PEIRAIOS LEASING
test center