3 φωτογραφίες »

Hyundai Tucson: Ανετο με όρια εκτός δρόμου

230.472 Επισκέψεις στο άρθρο (24/11/2019)

Η περιορισμένη απόσταση από το έδαφος, το μοναδικό όριο στον κατά τα άλλα ολοκληρωμένο χαρακτήρα του Tucson.

Θα ξεκινήσουμε από το προφανές, που είναι η ευκολία στη χρήση και ο αγχολυτικός χαρακτήρας του αυτόματου, πετρελαιοκίνητου Hyundai Tucson, ειδικά μέσα στην πόλη. Σε συνδυασμό μάλιστα με το ήπια υβριδικό σύστημα των 48V, προσθέστε στην συνταγή και την πολύ καλή οικονομία καυσίμου.

Με την ήσυχη κύλιση, τη σχετικά αθόρυβη και αποτελεσματική λείανση των ανωμαλιών από την ανάρτηση και την άνεση από τα καθίσματα, το αυτόματο κορέατικο SUV όχι μόνο δεν προβληματίζει στην καθημερινότητα, αλλά σου λύνει τα χέρια!

Από εκεί και πέρα, έξω από την πόλη, οι κλίσεις είναι υπαρκτές χωρίς να ενοχλούν και ταιριάζουν με το ήπιο σε ρύθμιση τιμόνι, που με την επιλογή sport σφίγγει παραπάνω. Σε κάθε περίπτωση η πληροφόρηση είναι ικανοποιητική και το τιμόνι αποδεικνύεται «σίγουρο» και στον αυτοκινητόδρομο, όπου το Tucson επιδεικνύει πολύ ευχάριστη ευθυβολία και χαρακτηριστική σταθερότητα. Η σβέλτη οδήγηση στις στροφές θα αποκαλύψει τον σίγουρα όχι σπορ, αλλά ώριμο χαρακτήρα του Tucson, που αντιδρά προοδευτικά, προβλέψιμα και ελεγχόμενα στα φαινόμενα της υποστροφής, που εμφανίζονται όταν κανείς το παρακάνει. 

Με παραχωρήσεις εκτός δρόμου 
Όταν οι τροχοί πατήσουν χώμα οι φυσιολογικοί περιορισμοί μπαίνουν από τη σχετικά συγκρατημένη απόσταση από το έδαφος (172 χλστ.), τα ασφάλτινα ελαστικά και την απουσία τετρακίνησης.

Από την άλλη ωστόσο, στον πατημένο χωματόδρομο, εκεί δηλαδή που θα το πάει η μεγαλύτερη πλειοψηφία μας, η ανάρτηση διατηρεί τα καλά επίπεδα άνεσης και πρόσφυσης ακόμα και σε σχετικά υψηλές ταχύτητες, παρά τη ζάντα 18 ιντσών που είχε το μοντέλο της δοκιμασίας μας.

Στο λασπώδες έδαφος το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη ήταν αρωγός στην πετυχημένη προσπάθεια του Tucson να το προσπελάσει, ενώ τέλος αξίζει να αναφέρουμε πως το Tucson είχε και μπουτόν ελέγχου καθόδου.

ΠροηγούμενηΕπόμενη σελίδα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)

Toyota
test center