SEAT Ateca - Ικανοποιητικός ο εκμεταλλεύσιμος χορός στην κεντρική κονσόλα του SEAT Ateca. Στα συν οι αρκετές διακριτές του θέσεις.

Jeep Compass - Εύκολος ο χειρισμός στο ραδιόφωνο του Jeep Compass. Η οθόνη έχει καλή απόκριση με απλές εντολές.

Volvo XC40 - Το Volvo XC40 διαθέτει άκρως βολική και ποιοτική καμπίνα. Παράλληλα προσφέρει έξυπνες λύσεις, όπως αυτή του σκουπιδοτενεκέ στην κονσόλα.

Renault Kadjar - Μόνo στο Renault Kadjar θα συναντήσουμε και πέμπτη χειρολαβή. Αυτή βρίσκεται στην κεντρική κονσόλα και προσφέρει ένα έξτρα στήριγμα για το αριστερό χέρι του συνοδηγού.

Honda HR-V - Δύο θύρες usb, μία HDMI και 12V παροχή ρεύματος διαθέτει το Honda HR-V, ωστόσο είναι σε δυσπρόσιτο σημείο κάτω από την κονσόλα.

Skoda Karoq - Μία έξυπνη θήκη για μικροαντικείμενα θα συναντήσουμε στο πάνω μέρος του ταμπλό στο Skoda Karoq.

Ποιο είναι το πιο εργονομικό;

154.818 Επισκέψεις στο άρθρο (25/4/2019)

Με 18 μοντέλα στο ζύγι είναι πολύ δύσκολο να ξεχωρίσει κάποιο ιδιαίτερα από τα υπόλοιπα.  

Σαν αίσθηση πάντως οι πιο premium επιλογές, προσφέρουν ένα μεγαλύτερο αίσθημα απόλαυσης, καθώς έχουν τα πιο βολικά και ποιοτικά καθίσματα. Η Mercedes GLA έχει πιο οδηγοκεντρικά χαρακτηριστικά και θα βολέψει περισσότερο τον οδηγό, χάρη στα εξαιρετικά καθίσματα και τις πολλαπλές ρυθμίσεις που διαθέτουν. Το Volvo XC40, σου δίνει την εντύπωση πως όσες ώρες και να κάτσεις στα καθίσματά του θα βγεις ατσαλάκωτος, ενώ διαθέτει και έξυπνες λύσεις, όπως το καλαθάκι σκουπιδιών στην κεντρική κονσόλα. Στα συν του και η οθόνη αφής του. Εξαιρετική οθόνη και multimedia διαθέτει και το DS7 Crossback, σε συνδυασμό με τη σχεδίασή του, δίνει ένα αίσθημα ανώτερης πολυτέλειας.

Το σύστημα multimedia, καθώς επίσης και τον τεράστιο αποθηκευτικό χώρο στην κονσόλα θα τα συναντήσουμε και στο συγγενές Peugeot 3008, το οποίο είναι αρκετό φιλόξενο προς όλους τους επιβάτες. Αντίστοιχα το ίδιο ισχύει και για το «ομόσταυλο» Opel Grandland X. 

Τις περισσότερες παροχές πάντως θα τις βρούμε στο VW Tiguan, το οποίο ειδικά οι πίσω επιβάτες θα το εκτιμήσουν δεόντως, αφού είναι το μοναδικό που διαθέτει τραπεζάκια στην πλάτη των μπροστά καθισμάτων. Εξαιρετικό το σύστημα infotainment του, με πολύ καλή οθόνη και εύκολο χειρισμό. Τα συγγενικά Κaroq και Ateca, διαθέτουν επίσης πολλά κομφόρ για τους πίσω, όπως οι αεραγωγοί και η διπλή ποτηροθήκη, ενώ έχουν δανειστεί και το σύστημα πολυμέσων του γερμανικού μοντέλου. Αρκετά καλά και τα καθίσματά τους, όπως και αυτά των Kadjar, Eclipse Cross και Qashqai. Ένα κλικ πιο βολικά είναι τα καθίσματα του Ford Kuga, το οποίο διαθέτει και ικανοποιητικούς χώρους για μικροαντικείμενα. 

Θέσεις διαθέτει πολλές και το HR-V, όμως η μεγαλύτερη εξ αυτών είναι κάπως δυσπρόσιτη (κάτω από την κονσόλα). Τέλος, πιο σπαρτιάτικη είναι η λογική που ακολουθούν στην καμπίνα τους τα Toyota CH-R (από άποψη παροχών μόνο, γιατί ποιοτικά βρίσκεται σε ψηλά στάνταρ), Suzuki S-Cross και Dacia Duster. 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

PEUGEOT NEW EVANS
4green