3 φωτογραφίες »

To τωρινό CX-5.

Το 2023 το νέο Mazda CX-5

5.277 Επισκέψεις στο άρθρο (16/9/2020)

Η Mazda ετοιμάζει μια νέα πλατφόρμα για το 6άρι και CX-5 που προβλέπει κίνηση στους πίσω τροχούς και έχει αρκετό χώρο για έναν 6κύλινδρο σε σειρά κινητήρα με ισχύ έως και 300 ίππους.


Το 2019 ήταν η πρώτη σελίδα ενός νέου κεφαλαίου για τη Mazda καθώς μετά τον ερχομό του κομψού Mazda 3, η φίρμα θα συνεχίσει την ανανέωση της γκάμας της με μια σειρά από νέα μοντέλα, όπως το crossover CX-5 που θα βασίζεται σε μια πισωκίνητη πλατφόρμα που θα χρησιμοποιήσει και το επόμενης γενιάς Mazda 6.

Tην ίδια στιγμή, η Mazda φαίνεται πως αναπτύσσει έναν 6κύλινδρο σε σειρά ​​κινητήρα. Οι πρώτες αναφορές έκαναν λόγω ότι ο κινητήρας αναπτύχθηκε για το Mazda 6 επόμενης γενιάς, που σύμφωνα με νέο άρθρο της ιαπωνικής ιστοσελίδας, θα κάνει ντεμπούτο τον Μάρτιο του 2022.

Αυτός ο νέος κινητήρας λέγεται ότι θα έχει χωρητικότητα 3,0 λίτρων, ισχύ έως 300 ίππους και σχετικά χαμηλή κατανάλωση καυσίμου. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η Mazda  θα θελήσει να φορέσει τον κινητήρα αυτόν σε παραπάνω από ένα αυτοκίνητο. Δεύτερο υποψήφιο μοντέλο λοιπόν να τον λάβει είναι το επόμενης γενιάς CX-5 που αναμένεται να φτάσει τον Ιανουάριο του 2023.

Η ίδια πηγή κάνει λόγο πως το νέο Mazda2 για την αγορά της Αμερικής θα είναι έτοιμο τον Σεπτέμβριο του 2021 και για ακόμη μια φορά θα έχει πολλά κοινά στοιχεία με το Toyota Yaris. Όσον αφορά τους κινητήρες, θα λάβει έναν αναβαθμισμένο turbo μοτέρ 1,5 λίτρων που είναι σίγουρο ότι θα προσφέρει αξιοπρεπή ισχύ και θα προσφερθεί επίσης και στο νέο CX-3 που θα κάνει ντεμπούτο τον Ιούνιο του 2022
 

Mercedes
test center