Η Porsche 718 Cayman GT4.

«Το κιβώτιο της 718 Cayman GT4 δεν είναι το κατάλληλο»

2.752 Επισκέψεις στο άρθρο (27/5/2020)

Στην παραδοχή πως το κιβώτιο ταχυτήτων της Porsche 718 Cayman GT4 δεν είναι το κατάλληλο για το συγκεκριμένο μοντέλο, προχώρησε ο επικεφαλής ανάπτυξης των μοντέλων 911 και 718.


Ο Frank-Steffen Walliser που όπως προαναφέραμε ηγείται της ανάπτυξης των μοντέλων 911 και 718 της Porsche, φιλοξενήθηκε από αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης. Όταν λοιπόν η κουβέντα έφτασε στο εξατάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο με το οποίο εξοπλίζει η γερμανική μάρκα την 718 Cayman GT4 και το στέλεχος της Porsche ρωτήθηκε για το αν οι αναλογίες του και κατ` επέκταση το κιβώτιο είναι αυτό που θα έπρεπε, εκείνος απάντησε με ειλικρίνεια πως όχι.
 
«Το κιβώτιο ταχυτήτων που έχουμε, μην με παρεξηγείτε, είναι παλιό, είναι ένα υπάρχον κιβώτιο και η αλλαγή των αναλογιών μεταξύ στων σχέσεων ήταν τεχνικά αδύνατη καθώς εξαντλήσαμε τον χώρο στους άξονες», ήταν τα λόγια του Walliser.
 
Ωστόσο όπως σημείωσε λίγο αργότερα στο μέλλον αυτό το πρόβλημα θα λυθεί. Πως θα λυθεί; Μέσω του επτατάχυτου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη, που σκοπεύει η Porsche να προσθέσει στον εξοπλισμό του αυτοκίνητο. «Έχουμε μια απάντηση, η οποία θα έρθει αργότερα φέτος» αποκάλυψε ο Frank-Steffen Walliser.

FORD E-TRANSIT
NISSAN