2 φωτογραφίες »

Tο εκσυγχρονισμένο λογότυπο βρίσκεται σε πολλά σημεία της Mustang Mach 1.

Το vintage λογότυπο της Mustang Mach 1

2.531 Επισκέψεις στο άρθρο (30/6/2020)

Το όνομα της Mach 1 αναβίωσε μέσω της θρυλικής Ford Mustang αλλά εκτός από το πλήθος των νέων στοιχείων που έχει στη διάθεσή της έλαβε και ένα νέο λογότυπο που αξίζει περαιτέρω προσοχής.


Παρουσιάζοντας τη νέα Mustang Mach 1 η Ford γνωστοποίησε πως έχει δώσει στο μοντέλο μία σειρά νέων στοιχείων, τόσο στο εξωτερικό και το εσωτερικό, όσο και σε επίπεδο εξοπλισμού. Ωστόσο για αντικατοπτρίζει όλα αυτά τα νέα στοιχεία αλλά και να σηματοδοτήσει τη σύνδεση του αυτοκινήτου με το αυτό του 1969, η Ford έπρεπε να σχεδιάσει ένα ειδικό λογότυπο Mach 1 και το έκανε.
 
«Αυτό το vintage λογότυπο της Mach 1 έχει τόσο κλασική εμφάνιση, διότι υπήρχαν πολλά που δεν θέλαμε να χάσουμε από το παρελθόν μας», δήλωσε ο Dave Mahoney, διευθυντής σχεδιασμού της Ford και συνέχισε: «Τα μοναδικά γράμματα, το περίγραμμα - ήταν σημαντικό να διατηρήσουμε αυτά τα χαρακτηριστικά. Αυτό που κάναμε είναι να το διαμορφώσουμε πιο μοντέρνο για να ταιριάζει πραγματικά με το νέο αυτοκίνητο».
 
Τα λεγόμενα του Mahoney επιβεβαιώνονται και στην πράξη καθώς αν κοιτάξουμε τα δύο λογότυπα βλέπουμε πως στη σύγχρονη εκδοχή του το λογότυπο έχει όλα τα γράμματα καταλήγουν στο ίδιο ύψος, σε σχέση με το παλαιό όπου το γράμμα «h» υπερίσχυε σε ύψος, ενώ διαφορετική είναι και η γραμματοσειρά καθώς επιλέχθηκε η sans-serif.
 
Ως τελική σημείωση να πούμε πως το εκσυγχρονισμένο λογότυπο βρίσκεται σε πολλά σημεία της Mustang Mach 1, ενώ για αυτούς που έχουν ξεχάσει να θυμίσουμε πως στο μηχανοστάσιο βρίσκεται ο γνωστός Coyote ατμοσφαιρικός V8 κινητήρας 5,0 λίτρων που αποδίδει 480 άλογα και 570 Nm ροπής. 

Mercedes
test center