H ανανεωμένη Mercedes E-Class Coupe.

Χωρίς V8 μοτέρ η E-Class Coupe & Cabriolet

2.881 Επισκέψεις στο άρθρο (29/5/2020)

Οι δύο αυτές εκδόσεις της E-Class δεν θα λάβουν V8 μοτέρ παρά το γεγονός ότι το σεντάν και το wagon το έχουν στην γκάμα τους.

Πριν από αρκετά χρόνια, υψηλόβαθμο στέλεχος της Μercedes είχε παραδεχτεί πως η φίρμα έκανε λάθος με το να μην λανσάρει μια AMG 63 έκδοση για το μοντέλο αλλά έπειτα δεσμεύτηκε πως δεν θα γίνει το ίδιο ατόπημα στο μέλλον.

Οι τελευταίες πληροφορίες πάντως αναφέρουν πως η Mercedes δεν έχει καμία πρόθεση να λανσάρει κάποια AMG 63 έκδοση για την τωρινή γενιά που έλαβε μάλιστα πριν λίγες μέρες ένα γερό φρεσκάρισμα. Η Kamelia Brodner, επικεφαλής Προϊόντων της AMG δήλωσε μάλιστα πως η AMG 53 έκδοση είναι η πλέον κατάλληλη για να γίνει η κορυφαία E-Class ότι το λανσάρισμα κάποιας ακόμη πιο ισχυρής έκδοσης δεν χρειάζεται. Η ίδια είπε συγκεκριμένα: «Δεν θα προσφέρουμε V8 μοτέρ. Έχουμε ένα τέτοιο μοτέρ στις Ε-Class σεντάν και estate αλλά όχι για τα coupe και cabriolet».

Oι Mercedes E-Class Coupe και Convertible δεν θα λάβουν επίσης ούτε κάποια plug-in υβριδική επιλογή, σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει με το σεντάν και το wagon καθώς όπως τόνισε ο αρχιμηχανικός Michael Kelz «o χώρος αποσκευών θα ήταν πολύ μικρός και έτσι και αλλιώς δεν θα υπάρχει μεγάλη ζήτηση».

Τέλος, η Mercedes διαβεβαιώνει πως παρά την μόδα των SUV, θα συνεχίσει να προσφέρει coupe και cabrio μοντέλα. Ο Kelz δήλωσε συγκεκριμένα: «Σας διαβεβαιώ ότι στο μέλλον θα κρατήσουμε τα cabriolet στην γκάμα. Είναι η καρδιά της Mercedes. Είμαι σίγουρος πως θα δείτε και νέα γενιά στο μέλλον».
 

Toyota
moto