11 ξεχωριστοί προορισμοί για την άνοιξη

9077 Επισκέψεις στο άρθρο

Ο Μάρτιος μπήκε πλέον για τα καλά και παρά την λαϊκή παράδοση που τον θέλει... «γδάρτη», ο καιρός μας έχει κάνει τη χάρη να ξυπνήσει την άνοιξη από νωρίς και να μας προσφέρει άπειρες αφορμές για εξορμήσεις στην πανέμορφη ελληνική φύση!

 
Για τους περισσότερους από εμάς, η άνοιξη σηματοδοτεί την έναρξη μιας περιόδου που η αισιοδοξία και η διάθεση παίρνουν την ανιούσα, που όλα φαίνονται καλύτερα κάτω από το λαμπερό φως του ήλιου, που όλες οι έγνοιες και οι ανησυχίες μας μοιάζουν να παίρνουν τις πραγματικές (ίσως και μικρότερες) διαστάσεις τους.

Είναι ο καιρός που μας φτιάχνει το κέφι, είναι η φύση που ανθίζει προσφέροντας χρώματα μαγικά, είναι που μαζεύουμε σιγά - σιγά τα μάλλινα και τα βαριά παλτά και κάνουμε ανενόχλητοι βόλτες ντυμένοι ελαφρά. Είναι όλα αυτά που μας ανοίγουν την όρεξη για την πρώτη απόδραση της χρονιάς! Σε περιοχές της ελληνικής επαρχίας που, ειδικά την άνοιξη, μοιάζουν ευλογημένες.

Κι αν κάποιες φαντάζουν τετριμμένες, παρακάτω θα βρείτε προορισμούς που δεν πάει το μυαλό σας ότι μπορούν να σας προσφέρουν μια ξεχωριστή εκδρομική εμπειρία. Αξίζει όμως να τις ανακαλύψετε και… σίγουρα θα σας μείνουν αξέχαστες!

Δείτε παρακάτω τους 11 προορισμούς με ένα κλικ:
Πορταριά: Στο κεφαλοχώρι του Πηλίου
Λευκάδα: Στην καρδιά των Επτανήσων
Πέρδικα Θεσπρωτίας: Προορισμόs για όλο το χρόνο!
Αγκιστρο Σερρών: To spa της φύσης
Λιτόχωρο: Στην κατοικία των θεών
Πλαταμώνας: Σημείο αναφοράς
Καστανιά Τρικάλων: Στην αγκαλιά τηs Πίνδου
Ξηροκάμπι Σπάρτης: Στη ράχη του Ταΰγετου
Κομοτηνή: Η πολυπολιτισμική
Λιλαία: Ένα κρυμμένο χωριό στους πρόποδες του Παρνασσού
Πολύδροσο: Στις πλαγιές του Παρνασσού