Εκτός weekend με τα μισά λεφτά

2521 Επισκέψεις στο άρθρο

Αν και για τους περισσότερους ο ερχομός του ΠΣ (Παρασκευο-Σάββατου) μοιάζει με «όαση» μετά την πίεση της εβδομάδας, το ΣΚ (Σαββατο-Κύριακο) είναι η νέα μόδα, καθώς μας γλυτώνει αρκετά λεφτά.

 
«Πού θα πάμε το επόμενο ΠΣΚ»; Αυτή είναι η ερώτηση που καθένας από μας έκανε στο παρελθόν, όταν η οικονομική κρίση δεν είχε μπει για τα καλά στη ζωή μας. Πλέον, τα πράγματα είναι πιο δύσκολα. Αυτό, όμως, δε σημαίνει και ότι η ανάγκη για να ξεφύγουμε για λίγο από τους τρελούς ρυθμούς της καθημερινότητας έχει αλλάξει. Μια νέα μόδα λοιπόν, που δείχνει να έχει ήδη «ρεύμα» (ιδιαίτερα στο κοινό που συνηθίζει να πήγαινε τακτικά εκδρομές, είναι και αυτή της επιλογής άλλων –πέρα των γνωστών-ημερών για διανυκτέρευση.

Γιατί συμφέρει;
Γιατί οι περισσότεροι, τόσο λόγω υποχρεώσεων όσο και λόγω συνήθειας, επιλέγουν να ξεκινήσουν την εκδρομή τους την Παρασκευή και την Κυριακή να επιστρέψουν για να προετοιμαστούν για την έναρξη της επόμενης εβδομάδας. Το αποτέλεσμα είναι, βέβαια, τα περισσότερα ξενοδοχεία αυτές τις μέρες να είναι γεμάτα και, άρα, οι ξενοδόχοι να μη χρειάζεται να κάνουν κάτι επιπλέον για να προσελκύσουν το κοινό (απλός νόμος της «προσφοράς και ζήτησης»).

Τι γίνεται όμως τις υπόλοιπες μέρες; Υπάρχουν αδιάθετα δωμάτια και οι ξενοδόχοι ψάχνουν τρόπους για να τα αξιοποιήσουν. Χαμηλώνουν, λοιπόν, τις τιμές τους για τη διανυκτέρευση από Κυριακή έως Πέμπτη, προσπαθώντας να παρακινήσουν τους επισκέπτες για μια εκδρομή στο διαθέσιμο budget τους (με την ίδια παροχή καλών υπηρεσιών)!

Μπορώ, πράγματι, να το κάνω;
«Πώς θα φύγω από τη δουλειά μου μεσοβδόμαδα;», «δε μπορώ να πάρω άδεια» και άλλες τέτοιες σκέψεις τριγυρνάνε στο μυαλό όλων μας. Κι όμως, οι πιθανότητες να «κολλήσουμε» το ρεπό της εβδομάδας στο Σαββατοκύριακο μία φορά τον μήνα ή να εκμεταλλευτούμε μια άδεια με πιο σωστό και έξυπνο τρόπο, μας δίνουν την απάντηση σε κάθε εμπόδιο. Άλλωστε, το μεγαλύτερο πρόβλημα εν προκειμένω είναι η συνήθεια και όχι η πραγματικότητα. Η πραγματικότητα είναι ότι η Κυριακή είναι το «νέο Σάββατο» για όσους θέλουν να κάνουν την εκδρομή τους και να δουν κόσμο (Σάββατο βράδυ) και να γλιτώσουν μέχρι και 50% στα χρήματα που θα έδιναν για τη διαμονή τους (διανυκτέρευση Κυριακής), με το ΙΔΙΟ επίπεδο υπηρεσιών, κερδίζοντας παράλληλα καινούργιες εικόνες, καθαρό αέρα, στιγμές χαλάρωσης μέσα στη φύση που κάνουν το «διάλειμμα» απαραίτητο. Ακόμα κι ο διευθυντής σας θα πει πως είναι μια πολύ καλή ιδέα! Εσείς τι γνώμη έχετε;