Πώς κερδίζεις αν δε μείνεις στο «κέντρο των εξελίξεων»

Πώς κερδίζεις αν δε μείνεις στο «κέντρο των εξελίξεων»

2544 Επισκέψεις στο άρθρο

Θες να πας μια εκδρομή, αλλά οι τιμές και οι συνθήκες των hot προορισμών σε βγάζουν εκτός… προϋπολογισμού; Διάλεξε μια περιοχή κοντά στον προορισμό της επιλογής σου και επωφελήσου από τα δεκάδες πλεονεκτήματά της.

 
Ήρθε η στιγμή που θέλεις να ξεσκάσεις και ψάχνεις μανιωδώς για μια οικονομική απόδραση από το κλεινόν άστυ που όμως… θέλεις να τα έχει όλα! Να έχει κόσμο και δυνατότητες διασκέδασης, αλλά να μπορείς να περάσεις και μερικές στιγμές ηρεμίας και χαλάρωσης. Να μείνεις σε ένα καλό ξενοδοχείο, αλλά να μην πληρώσεις πολλά λεφτά. Να απολαύσεις το μέρος που θα επισκεφθείς, αλλά να κάνεις και μερικές διερευνητικές βόλτες στην γύρω περιοχή. Έχεις συνηθίσει, άλλωστε, στις εποχές προ κρίσης, όταν όλα αυτά ήταν πιο εύκολα, σχεδόν δεδομένα. Τώρα όμως; Υπάρχει ακόμα τρόπος για μια τέτοια εκδρομή;

Ναι, μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι υπάρχει! Και δεν πρόκειται για κάποιο καλά κρυμμένο μυστικό, αλλά για αυτό που ορίζει η κοινή λογική. Ένα Σαββατοκύριακο σε έναν high profile προορισμό, σίγουρα θα κοστίσει αρκετά, τόσο στη διαμονή, όσο και στο φαγητό και τη διασκέδαση. Αν, όμως, επιλέξεις ένα ξενοδοχείο λίγο πιο μακριά; Ένα κατάλυμα που θα μπορεί να σου προσφέρει τις ίδιες (ίσως και περισσότερες) ανέσεις , αλλά βρίσκεται λίγο έξω από τον προορισμό της επιλογής σου. Εκεί σίγουρα θα βρεις πιο εύκολα δωμάτιο και οι τιμές θα είναι πιθανότατα χαμηλότερες, αφού αυτό που «πουλάει» πάντα είναι το brand name. Οι καιροί πια δεν μας επιτρέπουν να πέφτουμε στην παγίδα των επιταγών της μόδας. Διάλεξε, λοιπόν, κάτι χαμηλότερου προφίλ και κέρδισε σε υψηλότερη ποιότητα διαμονής.

Δεν είναι μόνο το οικονομικό
Το ζήτημα σε μια τέτοια επιλογή, όμως, δεν αφορά μόνο στο κόστος του ταξιδιού. Τα πλεονεκτήματα από το να μένεις κοντά, αλλά όχι μέσα στο «κέντρο των εξελίξεων» είναι πολλά. Αρχικά, σου δίνεται εξαρχής η δυνατότητα να ανακαλύψεις δύο μέρη, τον τόπο διαμονής και το … hot spot, ενώ σε διαφορετική περίπτωση θα σκεφτόσουν «πού να τρέχουμε τώρα». Αν, δε, είσαι και τύπος των εξερευνήσεων και έχεις χρόνο στη διάθεσή σου, μοιράζεις την απόσταση για κοντινές εκδρομές και αποκτάς ολοκληρωμένη εικόνα για την περιοχή που επισκέπτεσαι. Επιπλέον, απολαμβάνεις την ηρεμία και τη διακριτικότητα που σου προσφέρει ένα πιο απομακρυσμένο μέρος, έχοντας παράλληλα στη διάθεσή σου όλες τις επιλογές φαγητού και διασκέδασης που προσφέρει ο διπλανός hot προορισμός.

Αυτό, άλλωστε, πιστοποιούν και τα τουριστικά καταλύματα που ξεφυτρώνουν σαν… μανιτάρια τα τελευταία χρόνια σε προορισμούς που μέχρι πρότινος δεν ήξεραν παρά μόνο οι λάτρεις των περιηγήσεων. Η νέα τάξη πραγμάτων, όμως, φέρνει αλλαγές ακόμα και στα πιο απλά ή απίθανα πράγματα της καθημερινής ζωής. Μήπως να το ξανασκεφτείς;