Τα «SOS» της 28ης Οκτωβρίου!

2447 Επισκέψεις στο άρθρο

Το τριήμερο που τόσο καιρό περίμενες επιτέλους φτάνει, αλλά εσύ δεν έχεις προλάβει να σκεφτείς και να προγραμματίσεις τίποτα; Μην αγχώνεσαι! Βρήκαμε και σου παρουσιάζουμε όλα όσα πρέπει να κάνεις πριν και κατά τη διάρκεια της εκδρομής για να απολαύσεις άνεση και οικονομία. 8 απλά tips που θα σε σώσουν από γκρίνια, έξοδα και κακή διάθεση!

 

1. Δώσε σημασία στον καιρό

Ακόμα και χιόνια προβλέπουν οι μετεωρολόγοι ότι θα πέσουν την Παρασκευή ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου στις ορεινές περιοχές της βόρειας Ελλάδας, γι’αυτό όποιος κινηθεί προς τα εκεί θα πρέπει να εφοδιαστεί, αν όχι με αντιολισθιτικές αλυσίδες, τότε σίγουρα με πολύ ζεστά ρούχα. Και στην υπόλοιπη Ελλάδα όμως ο καιρός θα θυμίζει αρκετά χειμώνα, με τη θερμοκρασία να σημειώνει μικρή περαιτέρω πτώση, από τις ήδη κρύες μέρες που διανύουμε αυτή την εβδομάδα. Το ίδιο σκηνικό με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα ακολουθήσει και το Σάββατο, ενώ σταδιακή βελτίωση θα αρχίσει να φαίνεται από το απόγευμα, η οποία και θα συνεχιστεί την Κυριακή. Ζεστά ρούχα και ομπρέλες είναι, με δυο λόγια, όσα πρέπει να βάλεις στη βαλίτσα πριν φύγεις για το τριήμερο.

 

2. Προγραμμάτισε τη μέρα και την ώρα εκκίνησης

Το γεγονός ότι έρχεται τριήμερο και, άρα, ο χρόνος διακοπών θα είναι μεγαλύτερος από το συνηθισμένο, δε σημαίνει ότι πρέπει να καταναλωθεί όλος στο πήγαινε-έλα από και προς τον προορισμό σου! Αν σκοπεύεις να φύγεις την Πέμπτη μετά τη δουλειά, η καλύτερη ώρα είναι περίπου στις 17.00 το απόγευμα, όταν οι εργαζόμενοι σε εταιρείες έχουν μόλις σχολάσει και δεν έχουν προλάβει να ετοιμαστούν για να φύγουν, ενώ οι εργαζόμενοι σε εμπορικά καταστήματα θα είναι ακόμα στις δουλειές τους μέχρι τις 21.00 το βράδυ. Αν, πάλι, αποφασίσεις να φύγεις την Παρασκευή, τα πράγματα είναι πιο εύκολα, καθώς είναι στο χέρι σου να αποφασίσεις αν θέλεις να ξυπνήσεις πολύ πρωί ή να το καθυστερήσεις για να απολαύσεις τον ύπνο σου. Αντίστοιχα, φρόντισε να προγραμματίσεις και το ταξίδι της επιστροφής.

 

3. Σχεδίασε έξυπνα τη διαδρομή

Πρέπει να βρίσκουμε πάντα την πιο οικονομική διαδρομή για τις μετακινήσεις μας. Σε αυτή την εκδρομή , λοιπόν, που αναμένεται να «χτυπήσει κόκκινο» η έξοδος των εκδρομέων, προσπάθησε να αποφύγεις τις οδικές αρτηρίες με μεγάλο μποτιλιάρισμα, όπου αυτό είναι εφικτό. Εκτός από το… σπάσιμο νεύρων, ενδεχομένως να γλιτώσεις και κάποια διόδια, τα οποία μάλλον θα ισοσκελίσουν την έξτρα βενζίνη που ίσως χρειαστεί να κάψεις.

 

4. Υπολόγισε τα έξοδα μετακίνησης

Οι περισσότεροι από εμάς όταν ξεκινάμε για μια εκδρομή, βάζουμε στο πορτοφόλι το ποσό που σκοπεύουμε να χαλάσουμε και στην πορεία βγάζουμε ένα-ένα τα χαρτονομίσματα, τα οποία συνήθως τελειώνουν πριν την απόδρασή μας. Για να μην βρεθείς προ εκπλήξεως , πριν βάλεις το κλειδί στη μίζα του αυτοκινήτου, υπολόγισε πόσα χρήματα θα χρειαστείς για τη βενζίνη από και προς τον προορισμό σου, τα διόδια, αλλά και τα καύσιμα για μετακινήσεις σε κοντινές περιοχές.

 

5. Κατάγραψε από πριν τα λεφτά που θα χρειαστείς

Τι περιλαμβάνει μια εκδρομή; Διαμονή, φαγητό, καφέ, νυχτερινή διασκέδαση, δραστηριότητες και ό,τι άλλο επιθυμεί ο καθένας. Για να μπορέσεις να κάνεις όλα όσα θέλεις, φρόντισε να καταγράψεις τα χρήματα που θα χρειαστείς για το καθένα. Χώρισε σε φακέλους τα λεφτά για κάθε σου επιλογή και έχε πάντα τον έλεγχο του τι ξοδεύεις και γιατί.

 

6. Απόφυγε τη μεταφορά περιττών φορτίων

Κάθε πρόσθετο εξάρτημα και επιπλέον βάρος στο αυτοκίνητο (π.χ. ξεχασμένα πράγματα στο πορτμπαγκάζ, σχάρες, μπαγκαζιέρες κ.λπ.) έχουν ως αποτέλεσμα τις αυξημένες απαιτήσεις σε βενζίνη. Υπολογίζεται ότι, οδηγώντας με 120 χλμ./ώρα και με αποσκευές στη σχάρα οροφής, η κατανάλωση καυσίμου μπορεί να αυξηθεί μέχρι και 39%. Φρόντισε, λοιπόν, να μην πάρεις… την Αρτα και τα Γιάννενα από μπαγκάζια για ένα απλό τριήμερο. Γίνε πρακτικός και οικονόμος.

 

7. Αγόρασε online εισιτήρια και πακέτα δραστηριοτήτων

Αν αποφασίσεις να επισκεφθείς το διάσημο μουσείο της περιοχής που θα επισκεφθείς, γιατί η έκθεση που «τρέχει» αυτή την περίοδο είναι κάτι που θέλεις να δεις οπωσδήποτε, τότε φρόντισε να αγοράσεις τα εισιτήριά σου online. Δεν είναι λίγα τα μουσεία και κάθε είδους αξιοθέατα που προσφέρουν εκπτώσεις στις online αγορές εισιτηρίων, ενώ αντίστοιχα εκπτωτικά πακέτα υπάρχουν και για διάφορες υπαίθριες και αθλητικές δραστηριότητες.

 

8. Απόφυγε τη χρήση πιστωτικών καρτών

Αφού υπολογίσεις τα χρήματα που θα χρειαστείς, προσπάθησε να τα έχεις μαζί σου σε μετρητά. Η πιστωτική κάρτα προσφέρει σίγουρα παραπάνω ασφάλεια, βάζει, όμως, στο παιχνίδι και το ζήτημα της σπατάλης. Αν έχεις τα χρήματα που σκοπεύεις να ξοδέψεις cash, δύσκολο να ξεφύγεις σε περιττά ψώνια και δραστηριότητες. Έχε τη μαζί σου για παν ενδεχόμενο, αλλά προσπάθησε να μην τη χρησιμοποιήσεις.